ispravljanje anomalija

[VIDEO/FOTO] Beroš o listama čekanja: Rezultati su iznenadili i mene. Postigli smo uređenje, smanjenje broja dana

21.02.2022 u 13:23

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Vili Beroš održao je konferenciju za novinare vezano uz skraćivanje listi čekanja na zdravstvene usluge nakon radnog sastanka s ravnateljima bolnica i bolničkih centara te ravnateljem Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO)

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako se dugo govori o navedenoj temi te da misli da je s obzirom na epidemiološku situaciju 'dobro pričati o listama čekanja'. Istaknuo je kako su u devetom mjesecu pokrenuli analizu liste čekanja sa svim zdravstvenim ustanovama.

'Rezultati su iznenadili i mene. Postigli smo uređenje, postigli smo smanjenje broja dana. To znači da se može. Aktivnu problematiku moramo rješavati', kazao je ministar zdravstva Vili Beroš, javlja Večernji list.

Beroš je istaknuo kako im je cilj uvesti organizirane liste čekanje.

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

'Došlo je vrijeme da bilježnice za zapisivanje narudžbi stavimo sa strane jer to nije najtransparentnije', kazao je i dodao da bi jednog dana to možda bilo i preko e-Građanina.

'Informacija da se na neki pregled čeka mjeseci ili čak godinu dana, nekog može opravdano prestrašiti', ustvrdio je te najavio da se želi s ravnateljima bolnica i bolničkih sustava sastati za mjesec dana. Rekao je i kako nema čarobni štapić i da će liste čekanja nastaviti postojati, ali da im je cilj uvesti više reda.

  • +10
Ministar zdravstva Vili Beroš nakon sastanka s ravnateljima bolnica i bolničkih ustanova Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

'Nećemo čekati reformu zdravstva. Imamo dugoročne i kratkoročne ciljeve. Očekujemo znatno poboljšanje u sustavu. Moramo uspostaviti nadzor listi čekanja kako bi uočili i ispravili anomalije u sustavu naručivanja', poručio je Beroš.

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić