PRESICOM NA PRESICU

Bernardić: Plenkoviću Agrokor nije hitan, on i Dalić moraju otići

21.02.2018 u 21:03

Bionic
Reading

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, komentirao je konferenciju za medije premijera Andreja Plenkovića. Šef SDP-a smatra da je premijer neodlučan i da ne zna odrediti prioritete, upitao se tko zapravo vodi Vladu i ponovio je da zbog kontaminiranog procesa u Agrokoru moraju otići Plenković i ministrica gospodarstva Martina Dalić

'Agrokor je u iznimno složenom procesu za Hrvatsku. Ugroženo je 27 tisuća radnih mjesta. Premijer Plenković petnaest dana nije ništa komentirao i danas je kazao da nije hitno. "Ako ovo nije prioritet onda što je? Imamo predsjednika Vlade koji je neodlučan i ne zna odrediti prioritet. Nije odgovorio na pitanje jesu li ga svi odbili kojima je ponuđeno mjesto Ante Ramljaka. Naravno da su ga odbili', upitao je i odgovorio Bernardić.

Istaknuo je da je Plenković čekao da Ramljak sam da ostavku prije nego li se on oglasi.

'Ramljak je produžena ruka Martine Dalić. Ministrica je morala znati kolike su savjetničke naknade i naknade Texo Managmenta. Ako je znala onda je lagala da nije znala. A ako nije znala, onda je nekompetentna. U oba slučaja mora otići', kazao je Bernardić.

Podsjetio je da je prije tri mjeseca upozoravao na savjetničke naknade  i da vladajućima  sporno što se novac besramno izvlači iz Agrokora.

Plenković štiti Dalić i to pokazuje da je duboko unutra.  S obzirom da Vlada nije u stanju riješiti Agrokor najbolje je da Plenković ode, ali prije njega mora otići Dalić', istaknuo je Bernardić.

Podsjetio je da se SDP nudio svoje rješenje za Agrokor, ali da ih vladajući  nisu htjeli slušati.

  • +3
Davor Bernardić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Šoban

'Imali su tajne dilove i tajne sastanke s akterima koji su izvlačili novac iz Agrokora. Svima je jasno da je teško naći osobu koja će se prihvati ovog posla u kontaminiranom procesu.', zaključio je Bernardić.