incident u zagrebu

Nekoliko stotina na prosvjedu ispred kompostane u Maksimiru, građani otjerali Bernardića

16.03.2024 u 13:14

Bionic
Reading

Nekoliko stotina Zagrepčana prosvjedovalo je ispred kompostane Čret-Zrinjevac na Maksimiru. Poručuju da se to područje guši u smradu i traže ukidanje dozvole kojom je omogućeno dovoženje većih količina kućnog biootpada.

Jedna od brojnih, možda i glavnih poruka okupljenih je "dosta je smrada u plućima grada". Kako javlja HRT, transparente su držala i najmanja djeca, odrasli ali i starci

Svi oni su složni u tome da se zabrani dovoženje biootpada. HRT -ova reporterka Ruža Ištuk kaže kako ne vjeruju gradonačelniku Tomaševiću i žele zabranu napismeno.

'Jučer sam igrao stolni tenis s bratom i nisam mogao više igrati vani jer je to toliko smrdilo', rekao je Pavle, prosvjednik.

'Tu su škole, vrtići, susjeda mi priča da nije otvorila prozor mjesec dana. Što bih rekla, zlo i naopako', kazala je Mara Čulo, prosvjednica.

  • +28
Prosvjed protiv kompostane u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

'Činjenično je stanje da dozvola nije izdana radi kalvarije na Jakuševcu, da dozvola nije izdana radi nevremena u Zagrebu, izdana je s namjerom da si gradonačelnik osigura poziciju za odlaganje otpada kako bi pokrpao rupe s lošim rješenjima u Zagrebu', rekla je Maris Špero, predsjednica Udruge građanske inicijative Maksimir Zagreb.

Dogodio se i jedan manji incident. Najavljeno je da će izjavu dati Davor Bernardić, međutim, okupljeni građani su ga otjerali i nisu dozvolili da išta kaže s pitanjem "gdje si bio dosad".

Prosvjednici otjerali Bernardića Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL