ŠEF SDP-A TRaŽI IZBORE

Bernardić: Plenković ne može sa sebe sprati odgovornost za aferu tešku 500 milijuna kuna

19.05.2018 u 16:29

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić, zajedno s glavnim tajnikom stranke, Nikšom Vukasom, odazvao se danas javnozdravstvenoj akciji pod nazivom 'To nisu samo ženske stvari' humanitarnoj utrci na zagrebačkom Bundeku kojom se želi podići svijest ne samo o važnosti prevencije raka jajnika, nego svih ginekoloških karcinoma te pružanje podrške oboljelim ženama.

Od raka jajnika u Hrvatskoj je 2015. oboljelo 431, a umrlo 319 žena. Za ovaj rak nema organiziranog probira i time je važnije osvijestiti žene o važnosti ginekoloških pregleda, istaknuli su organizatori, Udruga 'Sve za nju', dodavši kako od ginekoloških karcinoma godišnje oboli više od 1.300 žena.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić je još jednom oštro osudio ulogu premijera Andreja Plenkovića u aferi Hotmail – Agrokor i njegovo odbijanje prihvaćanja političke odgovornosti koju kao predsjednik Vlade ima, priopćeno je iz stranke.

'Činjenicom da je Plenković pozvao savjetnike da vrate novac, de facto je javno priznao da su se u Agrokoru događale protuzakonite radnje, tj. da je izvlačen novac kojim su se obogatili pojedinci te da postoji osnovana sumnja na počinjenje više kaznenih djela. A sve se to događalo pod krinkom zakona iza kojeg je on osobno stao. Pozivom za vraćanje novca neće i ne može sa sebe skinuti odgovornost koju kao predsjednik Vlade ima', ustvrdio je Bernardić, koji je izrazio i zabrinutost zbog izostanka reakcije DORH-a u slučaju Agrokor.

Predsjednik SDP-a se pita čeka li se zato da bi se eventualno prikrili dokazi ili je možda politika izvršila pritisak na njihov rad? U svakom slučaju ova Vlada, smatra Bernardić, više nema legitimiteta kod građana, kao ni vjerodostojnosti te su hitni izbori nužni.

Javnozdravstvena akcija pod nazivom "To nisu samo ženske stvari" Izvor: sdp.hr / Autor: SDP

Bernardić je poručio 'onima koji su pogriješili kod glasovanja za opozivom bivše potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić', da još uvijek imaju priliku ispraviti svoju grešku i to na način da glasaju za raspuštanje Sabora i samim time za raspisivanje novih izbora.

'Na taj bi način pokazali građanima da nisu dio ove, 500 milijuna kuna, teške afere', zaključio je Bernardić.

foto pregled

Tjedan u znaku ostavke Martine Dalić, masakra u Palestini i čuda hrvatske medicine

Pogledaj galeriju