šef najveće oporbene stranke

Bernardić o napadima iz SDP-a: Neki kritičari kritiziraju samo radi kritike

08.06.2018 u 21:33

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je za središnji Dnevnik HRT-a da je SDP s amandmanima na tzv. lex LNG želio upoznati još jednom hrvatsku javnost na posljedice koje taj zakon može izazvati na hrvatsko gospodarstvo i okoliš.

'Radi se o riziku ispušanja klora u more. Smatramo da je neodgovorno raditi takav plutajući LNG suprotno mišljenju lokalnog stanovništva i suprotno mišljenju struke', izjavio je Bernardić za HRT.

Važno je reći da građani podupiru kopneni LNG i to podupire i SDP, dodao je predsjednik SDP-a ističući da taj projekt ima već izdanu lokacijsku dozvolu i smatra da se stoga treba s pravom postaviti pitanje zašto se tako ishitreno, po hitnom postupku donosi ovakav jedan zakon.

Upozorio je da se, kao i kod slučaja Lex Agrokor u početku, ni za Lex LNG ne zna tko su autori zakona. „Nadam se da ga nisu pisali oni koji će poslije od njega imati koristi, kao kod Lex Agrokora. Posebno smo zabrinuti da će potencijalni gubitak od tog posla, privatnom investitoru plaćati građani iz svog vlastitog džepa.

Dakle, dugovi će se podmirivati iz državnog proračuna i to je ta sličnost s Lex Agrokorom“, ocijenio je predsjednik SDP-a, koji je još jednom javno prozvao Vladu i izvanrednog povjerenika u Agrokoru Fabrisa Peruška zbog ignoriranja odluka koje je donio Trgovački sud, a prema kojima je nužno formirati Stalno vjerovničko vijeće.

Podsjetio je i na činjenicu da Peruško do danas nije odgovorio na pitanje o tome koliku su proviziju članovi Borg grupe dobili za roll-up kredit koji je Agrokor podignuo prošle godine. „Jedino što smo dosad vidjeli iz plana restrukturiranja, bilo je izvlačenje preko 500 milijuna kuna iz Agrokora. Ovo je najveća korupcijska afera u povijesti Hrvatske i zato mi je jako čudno što u ovom slučaju još uvijek nema reakcije DORH-a“, rekao je Bernardić.

Komentirajući rezultate istraživanja po kojima je i u lipnju zabilježen pad popularnosti SDP-a, Bernardić je kazao da postoje 3-4 različita istraživanja koja izlaze svaki mjesec i imaju različite rezultate.

  • +5
Davor Bernardić povodom Međunarodnog praznika rada dijelio karanfile Izvor: Pixsell / Autor: Petar Vukicevic/PIXSELL

'Jedina prava anketa su izbori. Predlažem da na njih idemo sada i odmah. To je nešto što je jedini realni pokazatelj svake stranke. Ja ne sumnjam u dobar rejting SDP-a i vjerujem u dobar rezultat SDP-a u sljedećim prijevremenim parlamentarnim izborima', izjavio je.

Na pitanje kako komentira oštre napade iz SDP-a na njega, kazao je da neki kritičari kritiziraju samo radi kritike. 'Od nekih još nisam čuo ništa konstruktivno, a nisam čuo niti neki dobar prijedlog. Ponavljaju cijelo vrijeme laž da se ništa nije napravilo u zadnjih godinu dana. A znamo da 100 puta ponovljena laž postaje istina', poručio je šef SDP-a.