šef sdp-a

Bernardić kontrira Plenkoviću: Ti si kriv za pesimizam, izbori odmah!

06.06.2018 u 18:50

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a, najveće domaće oporbene stranke, Davor Bernardić oštro je putem Facebooka reagirao na govor premijera Andreja Plenkovića. On je u Muenchenu poručio da se u Hrvatskoj širi pesimizam, za što je okrivio i medije

'Sramotno je i krajnje licemjerno da predsjednik Vlade optužuje medije za širenje pesimizma. Za pesimizam koji se širi Hrvatskom kao epidemija kriv je upravo on i njegova Vlada', piše Bernardić te dodaje:

'Neka konačno preuzme političku odgovornost i prizna da ova nesposobna Vlada s njim na čelu ne može provesti reforme i osigurati bolji život građana te zaustaviti njihov egzodus. SDP je spreman preuzeti po treći puta odgovornost za Hrvatsku i vratiti nadu građanima u bolje sutra. Izbori sada i odmah'

Premijer Plenković ocijenio je u srijedu u Muenchenu da ozračje pesimizma koje se stvara u zemlji nije dobro, a posebice je neodgovorno prema mladim generacijama.

‘Odgovornost je na svim akterima, institutima, komentatorima, mogu slobodno reći i medijima da s malo manje pesimizma kreiramo u društvu jer nas on nikuda neće dovesti. Ja mislim da su okolnosti u brojnim granamapuno bolje nego što se percipiraju, ali ako stvorite atmosferu nije čudno da srednjoškolci izlaze s tonom besperspektivnosti’, rekao je Plenković novinarima nakon sastanka s bavarskim premijerom, istaknuvši da je to ‘neodgovorno prema mladim generacijama’.

  • +5
Davor Bernardić povodom Međunarodnog praznika rada dijelio karanfile Izvor: Pixsell / Autor: Petar Vukicevic/PIXSELL