regionalna inicijativa

Beograđani organiziraju humanitarni koncert pomoći za Baniju; stižu glazbenici iz bivše Jugoslavije

18.12.2021 u 14:57

Bionic
Reading

Beogradska udruga građana Društvo za održivu budućnost Koraci organizira u nedjelju humanitarni koncert za pomoć postradalima na području Banije pogođene potresom u prosncu 2020., a najavljen je nastup glazbenika s prostora bivše Jugoslavije koji su podržali regionalnu inicijativu te udruge

"Nadam se da ćemo uspjeti prikupiti novac bar za jednu, možda dvije kuće postradalima na Baniji", rekao je predsjednik Koraka Marko Oljača.

On je ocijenio da je "regionalna javnost dobro reagirala na tu inicijativu" i da se ideja o humanitarnoj pomoći i solidarnosti "drži na površini" od prve akcije potpore, organizirane ispred hrvatskog veleposlanstva u Beogradu odmah poslije potresa koncem prosinca prošle godine.

"Na koncertu će nastupiti Zoran Predin, Ida Prester, Kralj Čačka, Nataša Tasić Knežević, Nada Matijević i gosti iznenađenja, a cilj nam je da tim regionalnim povezivanjem ljudi s područja bivše Jugoslavije pravimo mostove prijateljstva i jačamo trajne veze narušene lošim i pogrešnim politikama ovdašnjih tzv. političkih elita", rekao je Oljača agenciji FoNet.

U Društvu Koraci nadaju se da će njihovu akciju, osim nedjeljnog koncerta, prilozima podržati i brojni donatori, među kojima su i tvrtke iz Hrvtske i poduzetnici koji uspešno posluju na području Srbije. Ovo je nastavak aktivnosti koje su naši volonteri započeli 6. siječnja kada smo poslije potresa na Baniju dopremili drvnu građu, hranu, odjeću i ostale potrepštine, a potom gradskoj knjižnici u Petrinji donorali više od 1000 knjiga 14 izdavača iz Srbije, rekao je Oljača i najavio nove akcije podrške.