šef hss-a

Beljak sumnja da Vlada krije brojke oko koronavirusa; prozvao i Marijanu Petir: Ona se pretvorila u radikalnu HDZ-ovku negdje 2008.

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 09.06.2020 12:32
  • Objavljeno 09.06.2020 u 12:27
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

'Marijana Petir nije nezavisna, ona je HDZ od početka. Od osobe koja je bila zamjenica Lovrić Menzel, pretvorila se u radikalnu HDZ-ovku tamo negdje 2008. Kad je HDZ pridobio HSS u koaliciju, gđa Petir cijelo vrijeme radi za HDZ. Sve je dobila zahvaljujući njima, kako bi pokušala uništiti HSS. Ona je obična izdajica, nema veze s HSS-om', kazao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak

"Onaj tko vjeruje HDZ-u i razmišlja o njima kao o stranci s vjerodostojnim dokumentima, je u krivu. HDZ nije politička stranka, govorim to već više od 10 godina", rekao je Krešo Beljak za N1 i dodao:

"Oni programe nisu ostvarili, imaju ga samo pro forme, a ono što rade, vidljivo je iz afera. To je njihov program - kako opljačkati državu, a ono što prezentiraju na papiru, nikad ništa nisu ispunili. Prvo obećanje Franje Tuđmana bilo je "hrvatska lisnica u hrvatskom džepu", a danas su sve banke u stranom vlasništvu."

Beljak kaže da HDZ-u ništa ne vjeruje na riječ: "Stranka koja se predstavlja kao demokršćanska, desna, konzervativna, zalaže se za državnu agenciju, to je čisto lijeva politika. Ali kome to obnjašnjavati? Ta ideja je ekonomski lijeva."

Na pitanje zašto Restart nije predstavio Vladu u sjeni da birači mogu vidjeti koja bi imena bila kandidati za koje pozicije, Beljak je rekao da bi to bilo normalno u razvijenim demokracijama, no on o poziciji nije razmišljao:

  • +13
  • +10

Restart koalicija predstavila reformu pravosuđa

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

"U našoj prilično nerazvijenoj demokraciji to bi se shvatilo kao predizborna trgovina. Nisam htio ni razgovarati o tome. Ne zanima me ništa nego dobiti povjerenje birača, maknuti HDZ što dalje od pozicije moći i brzo krenuti s reformama. To je moj osobni afinitet, zato smo kao političari plaćeni. Nemam firme iza sebe, ne moram nikome vraćati dugove, čisti smo, dobijemo li povjerenje možemo odmah početi raditi u interesu građana, a ne u interesu financijera."

Kazao je da su razgovarali o Vladi iz sjene, no "stajalište je bilo takvo da se radi ražanj, a zec je još u šumi".

Beljak ističe da će kampanja Restart koalicije biti skromna, no brojke su mu, kaže, sumnjive: "Sumnjive su mi brojke, ali gledajući situaciju u susjedstvu teško mi je povjerovati da nema ništa. Bojim se da će situacija eksplodirati nakon izbora. Ne znam, na oprezu smo što se tiče epidemiološke situacije. Brojkama manipulira onaj tko je u poziciji vlasti. Ako nemate ljude koje ste testirali, ne možete imati niti pozitivnih. Više se ni ne spominje koliko je ljudi testirano."

Smatra da HDZ nije išao u reforme jer nužne reforme "podrazumijevaju prije svega udarac na njihovo biračko tijelo". Komentirajući reformu teritorijalnog ustroja, rekao je da nije bitna forma nego sadržaj i da se jedinicama lokalne samouprave mogu maknuti ingerencije. Smatra da program Restart koalicije ima realne osnove. Komentirajući bivšu stranačku kolegicu Marijanu Petir, Beljak je istaknuo:

"Marijana Petir nije nezavisna, ona je HDZ od početka. Od osobe koja je bila zamjenica Lovrić Menzel, pretvorila se u radikalnu HDZ-ovku tamo negdje 2008. Kad je HDZ pridobio HSS u koaliciju, gđa Petir cijelo vrijeme radi za HDZ. Sve je dobila zahvaljujući njima, kako bi pokušala uništiti HSS. Ona je obična izdajica, nema veze s HSS-om', kazao je Beljak.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!