djeca s teškoćama u razvoju

Bauk predlaže da Vlada uredbom riješi pitanje besplatnog trajektnog prijevoza za djecu

28.06.2019 u 14:23

Bionic
Reading

Zastupnik SDP-a Arsen Bauk izrazio je u petak u Saboru žaljenje što još uvijek nije prihvaćen njegov prijedlog o besplatnom trajektnom prijevozu za djecu s teškoćama u razvoju, te kao rješenje predložio da Sabor zaduži Vladu da uredbom sa zakonskom snagom riješi to pitanje tijekom ljetnih mjeseci

Vlada je najavila upućivanje u proceduru cjelovitog zakona koji bi riješio taj problem u desetom mjesecu što znači da bi mogao biti donesen tek u ljeto sljedeće godine, ustvrdio je Bauk te kao rješenje ponudio da Sabor zaduži Vladu da to riješi uredbom.

'Vladi dajemo izlaz iz ove situacije što je još jedan dokaz da nije bilo namjere politizirati ovaj prijedlog', rekao je Bauk tijekom slobodnog iznošenja stajališta odbacivši optužbe HDZ-ovaca da 'jeftino politizira'.

Bauk je najavio je da će uz potporu oporbenih zastupnika Klub SDP-a tražiti stavljanje te točke na dnevni red Sabora već sljedeći tjedan izrazivši nadu da će to pitanje biti riješeno prije početka zasjedanja Sabora u rujnu.

'Ako Vlada i vladajući ni to ne prihvaćaju onda neka jednostavno priznaju da to ne žele riješiti', zaključio je Bauk.

Zastupnici HDZ-a optužili su SDP za 'jeftino politizira na osjetljivoj temi' kao što je besplatan trajektni prijevoza za djecu s teškoćama u razvoju, dodavši kako je HDZ za cjelovito zakonsko rješenje besplatnog prijevoza za djecu s teškoćama u razvoju i za osobe s invaliditetom.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture priopćili su kako su izmjene Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu u tijeku, i sva otočka djeca s teškoćama u razvoju te osobe s invaliditetom imat će pravo na besplatan prijevoz, a zakon će biti donesen do kraja ove godine.