ALE, ALE

Nećete vjerovati kakav je amandman Bauk poslao kako bi pomogao predsjednici Grabar Kitarović

27.11.2018 u 18:09

Bionic
Reading

Već u petak saborski će se zastupnici izjašnjavati o amandmanima na proračun, a među njima će biti i jedan zanimljiv kojeg je sastavio SDP-ov Arsen Bauk

Bauk je predložio da se amandmanom uzme Državnom uredu za sport te da se 20 tisuća kuna preusmjeri na Ured predsjednice i to za novu stavku - Navijačke aktivnosti i rekviziti.

'2018. ostat će upamćena po povijesnim uspjesima hrvatskih sportaša, ali i po značajnom sudjelovanju Predsjednice RH u njihovom obilježavanju. Hrvatski sabor bi prihvaćanjem ovog amandmana jasno i nedvosmisleno izrazio potporu Predsjednici u daljnjim aktivnostima sličnog tipa, posebno imajući u vidu da će se i tijekom 2019. godine održati niz značajnih međunarodnih sportskih manifestacija na kojima se mogu očekivati uspjesi hrvatskih sportaša, a posebno ako se ima u vidu da je 2019. ujedino i predizborna godina, te da postoji velika vjerojatnost da će se iste iskoristiti u pretkampanji tako da će osim nazočnosti finalnim utakmicama vjerojatno postojati i potreba i za polufinalnim utakmicama, a možda i u fazi natjecanja po skupinama', objašnjava Bauk.

'Dodatno, Predsjednica na upit hoće li ići na odlučujuću utakmicu skupine Lige nacija na Wembleyu je izjavila: 'Ne znam hoću li uspjeti. Idem na finale Davis cupa pa nisam sigurna hoću li imati financijskih sredstava još ove godine otići i na Wembley.'

Kao što se vidi iz izjave, Predsjednica zbog proračunskih ograničenja morala je propustiti odlučujuću utakmicu, a rezultat je poznat - izgubili smo 2-1. Kako se tijekom sljedeće godine održavaju između ostalih i svjetsko rukometno, košarkaško, vaterpolsko i atletsko prvenstvo, te još niz europskih i svjetskih ekipnih i pojedinačnih natjecanja nužno je izdvojiti posebnu stavku za ove aktivnosti', zaključuje Bauk.

O proračunu bi Sabor trebao glasati u ponedjeljak.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na finalu Davis Cupa Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic