ČOVJEK VS. FUNKCIJA

Bauk: Nisam u poziciji izjasniti se kako ću glasati

09.11.2013 u 16:29

Bionic
Reading

U SDP-u splitsko-dalmatinske županije u subotu se održava izborna konvencija na kojoj se bira rukovodstvo stranke u gradu i županiji. Ministar Arsen Bauk, koji je nedavno ponovo izabran kao čelni čovjek SDP-a u toj županiji, komentirao je preporuku Vijeća Europe pred predstojeći referendum

'Ta preporuka bi morala doći do glasača. Naš odgovor je izmjena ustavnih odredbi koje dopuštaju ovakav referendum i donošenje zakona o životnom partnerstvu', rekao je Arsen Bauk te naglasio da nije u poziciji da se izjašnjava o tome kako će glasati na referendumu.

Na današnju konvenciju u splitskom SDP-a na Bačvicama na kojoj se biraju članovi predsjedništva, potpredsjednici i članovi odbora gradske organizacije su stigli potpredsjednica Vlade Milanka Opačić, te ministri Arsen Bauk, Branko Grčić i Ranko Ostojić.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić je ustvrdio da aktualna neslaganja oko referenduma neće utjecati na odnose u koaliciji, te istakao da razmimoilaženje, diskusije i neslaganja u stavovima oko brojnih pitanja ne mogu utjecati na stabilnost koalicije u vođenju države.

Milanka Opačić je podsjetila da je SDP već dvije tisućite godine dobio priliku da vodi državu, ali su zatekli loše i stanje i nakon prvog mandata su morali prepustiti slijedeći mandat onima koji su zemlju dva desetljeća sustavno pljačkali.

'Ovaj put puno radimo i treba nam još jedan mandat da sve završimo i izvučemo zemlju iz krize', rekla je Milanka Opačić. I ona je dodala da je osobno protiv refrenduma. Po njenom mišljenju Obiteljski zakon regulira tu materiju i radi se o nepotrebnom trošku. Na kraju se zapitala što je slijedeće, zabrana nekih drugih manjinska prava.