STANKE U SABORU

Bauk o prijetnji tužbom KBC-a Split protiv Ninčević Lesandrić: Zaštitite nas od mobinga!

29.10.2018 u 09:51

Bionic
Reading

Zbog Svih svetih saborski su zastupnici ovaj tjedan uranili s radom i s raspravama započeli već u ponedjeljak. Odmah na početku zasjedanja zatražene su i stanke

U ime SDP-a Franko Vidović progovorio je o učincima Zakona o najmu stanova, podsjetivši da je SDP, kada se zakon usvajao, tvrdio da on nije dobar. 'Radi se o 10 tisuća hrvatskih građana. Ljudima koji su već dobrim dijelom u starijim godinama po izračunima koje su dobili od 1. rujna povećava se stanarina za 120 posto. Odakle da oni izvuku novac?', upitao je Vidović.

Zakon nije riješio krucijalni problem svih podstanara, a to je tko plaća pričuvu, dodao je Vidović. 'To nije riješio, ali riješio je to da umirovljenike izbacujemo na ulicu', rekao je Vidović.

SDP-ov Arsen Bauk osvrnuo se na najavu moguće tužbe KBC-a Split protiv Mostove Ivane Ninčević Lesandrić, podsjetivši da se zastupnika ne može goniti zbog riječi izgovorenih u Saboru. 'Zaštitite zastupnike od mobinga državnih institucija zbog riječi izgovorene u Saboru. Upozorite državnu instituciju da radi protiv Ustava', zamolio je Bauk predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića. Naime, KBC Split navodno razmišlja o tužbi nakon što je Ninčević Lesandrić u Saboru iznijela svoju ispovijest o postupku kiretaže u toj bolnici.

Hrastov Hrvoje Zekanović progovorio je o migrantima. 'Zanemarujemo činjenicu da je Mađarska podigla žicu, a to je učinila i Slovenija i to nisu učinile uzalud. Hrvatska je zadnja linija obrane i stražar koji brani EU od migranata koji nezakonito pokušavaju ući u Uniju. Migranti pokušavaju kolonizirati prostor EU-a', rekao je Zekanović.

  • +21
Sabor raspravlja o Zakonu o probaciji Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Stanku za slobodni govor zatražio je i SDSS-ov Milorad Pupovac. 'Šume su jedno od najvećih bogatstava koje posjeduje Hrvatska', krenuo je Pupovac.

'U tijeku je raširena i nesankcionirana pljačka šuma', dodao je. U Hrvatskoj se ilegalno posiječe oko 300 tisuća kubika trupaca. Događa se pljačka nacionalnog bogatstva, upozorio je Pupovac. Ustvrdio je da nikoga za to nije briga jer mnogi misle da su to srpske šume, odnosno da se te šume nalaze na području sa srpskim stanovništvom.