KRATKO SJEĆANJE MINISTRA

Bauk ismijavao predsjednicu, a 'maljao' je i Milanović

03.08.2015 u 15:10

Bionic
Reading

Nakon što se ministar uprave Arsen Bauk narugao predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović jer se promovira ljepeći pločice u crkvi, internetom je počela kružiti fotografija premijera Zorana Milanovića kako kreči zid u predizbornoj kampanji. A zatim je krenuo i filmić koji tadašnjeg mladog čelnika SDP-a prikazuje u akciji

Ministar uprave Arsen Bauk prošli je tjedan u Zadru, komentirajući datum raspisivanja izbora dao odgovor kojim je bocnuo predsjednicu RH.

'O datumu izbora odlučuje gospođa koja lijepi pločice, lovi ribu i vozi kombajn', kazao je Bauk, aludirajući na Kolindu Grabar Kitarović.

Predsjednica mu je odgovorila neizravno. Na Facebook profilu objavila je tri fotografije i napisala: 'Želim i volim raditi pa mi tako, ni danas, 'zasukati rukave' i oličiti stan nije ispod časti. Što god neki mislili o tome...'

A zatim su društvenim mrežama počele kolati i fotografije predsjednika SDP-a iz 2007. godine, kako kreči zidove tijekom kampanje za parlamentarne izbore koju je SDP izgubio.

'SDPtim predvođen predsjednikom Zoranom Milanovićem odlučio je napraviti stanku u kampanji i dio novca i energije usmjeriti na pomoć 77-oro djece bez roditelja koje žive sa ženama koje im zamijenjuju roditelje (SOS-mame) u SOS Dječjem selu Lekenik. Kupljen im je novi namještaj, za svaku kuću jedan kompjutor kao i kućanski aparati, a kandidati iz svih 10 izbornih jedinica pokrečili su unutrašnje zidove 15 kuća u kojima žive', stoji u opisu videa koji je snimio SDP.

U akciji krečenja sudjelovalo je mnogo viđenijih SDP-ovaca, poput Milanke Opačić, Gordane Grbić, Nenada Stazića i Tonina Picule. Tim Ljube Jurčića, koji je tada slovio za 'premijerskog kandidata' a u međuvremenu se razišao s SDP-om, pokazao se najvičnijim u bojanju zidova.

Tko zna bi li premijer Milanović imao bolji rejting da ponekad organizira ovakvu plemenitu akciju kakvu je organizirao prije sedam godina.