odgovor na prozivke

Bassanese: IDS je nisko pao

26.07.2023 u 17:41

Bionic
Reading

Umaški gradonačelnik Vili Bassanese (SDP) ocijenio je u srijedu da je IDS "nisko pao" nakon što su ga iz te stranke prozvali da je pogodovao u dodjeli koncesije na pomorsko dobro i pozvali državne institucije da protiv njega pokrenu istragu i utvrde kaznenu odgovornost

"Svima je u Umagu poznata činjenica da je ovdašnji IDS Umag oduvijek bio protiv svega onoga što Grad Umag gradi - od izgradnje vrtića u Murinama do besplatnih vrtića, izgradnje doma za starije i nemoćne te srednje škole. Jučerašnjom konferencijom za novinare, predsjednica umaškog IDS-a Anja Žužić i saborska zastupnica IDS-a Katarina Nemet, nažalost, su pale vrlo nisko po pitanju političke, ljudske i stručne komunikacije zbog izrečenih laži, podmetanja, no najviše zbog temeljnog neznanja", ustvrdio je Bassanese u priopćenju.

Ocijenio je da se u Umagu na razne načine pokušava zaustaviti gradnja umaške šetnice, točnije segmenta u Alberima, i to na potezu obale, duljine oko 500 metara, koja je, kako kaže, posljednjih 30 godina doslovce okupirana od većinom stranih državljana napominjući da je, neposredno do šetnice, Grad Umag dodijelio koncesiju novoizgrađenom hotelu u duljini od 170 metara te da je odluku o koncesiji donijelo Gradsko vijeće.

Bassanese: IDS brani svoj i interese utjecajnih pojedinaca, većinom stranih državljana

Ministarstvo mora ranije je izvijestilo da su u upravnom nadzoru nad radom Grada Umaga utvrđene brojne nepravilnosti i nezakonitosti u postupku donošenja odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru - Alberi, Savudrija (Umag) te je predloženo rješenje o poništenju odluke o davanju koncesije i raskidanje ugovora o koncesiji.

"Ako i postoje nejasnoće u samoj proceduri koju je izradilo nadležno upravno tijelo, Grad Umag će po zaprimanju rješenja nadležnog Ministarstva iskoristiti svoje pravo te pokrenuti upravni spor", rekao je Bassanese i dodao da "ne vjeruje da će bilo kakvo objašnjenje biti prihvaćeno od strane IDS-a Umag jer su već dugi niz godina protiv javnog interesa i, u ovom konkretnom slučaju, izgradnje šetnice".

Bassanese smatra da "IDS brani isključivo svoj interes, kao i, čini se, interes utjecajnih pojedinaca koji su izgubili svoju 'privatnu plažu', kao i interes velikog kapitala". Ti isti predstavnici IDS-a, dodao je, javno su sudjelovali u ometanju izgradnje šetnice, i to zajedno s nekolicinom stranih državljana koji su svojim automobilima ušli na šetnicu i pokušali zaustaviti gradnju.

Konačni rezultat svega je, kaže Bassanese, da će legalno izgrađeni hotel, navodno, ostati bez koncesije, a samo 100 metara dalje će ostati dva i pol kilometra okupirane i devastirane obale, privatne plaže na koje Umažanke i Umažani ne mogu nogom stupiti.

"Ako je to uspjeh svih onih koji sada likuju, ovim im putem javno čestitamo na uspjehu. Bravo IDS", poručio je umaški gradonačelnik Vili Bassanese. No, za razliku od IDS-a, Grad Umag će se nastaviti boriti za svoje građane, zaključio je.