ministar obrane

Banožić zadovoljan motiviranošću pripadnika pričuvnog sastava HV-a: 'Ne dvojim da u vama živi pobjednički duh'

25.10.2022 u 15:36

Bionic
Reading

Ministar obrane Mario Banožić posjetio je u utorak pripadnike pričuvnog sastava Hrvatske vojske koji se nalaze na redovnom godišnjem uvježbavanju razvrstane pričuve na vojnom poligonu „Josip Markić“ kod Knina te je izrazio zadovoljstvo njihovom motiviranošću

Riječ je o obuci pripadnika razvrstane pričuve iz sastava 1. pješačke satnije 1. pješačke bojne 5. pješačke pukovnije, koja se provodi radi podizanja sposobnosti za izvršenje dodijeljene misije. Pričuvnici se osposobljavaju za provedbu procedura i zadaća među kojima su i one za pomoć civilnim institucijama u slučaju prirodnih i tehničko-tehnoloških katastrofa, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane (MORH).

Izrazivši zadovoljstvo motiviranošću pričuvnika, Banožić je istaknuo kako je njihovo obučavanje jedna u nizu sustavnih zadaća kojima se osnažuju znanja i sposobnosti koje su pripadnici stekli ili u Domovinskom ratu, u djelatnoj vojnoj službi ili na služenju vojnog roka.

„Vi ste dio Hrvatske vojske, zajedno s vašim kolegicama i kolegama iz djelatnog sastava jamac ste sigurnosti naše domovine. Ne dvojim da u vama živi pobjednički duh koji nas je vodio do povijesnih pobjeda. Vrijeme na ovoj aktivnosti vrijeme je darovano našoj sigurnosti, budućnosti naših najmilijih“, poručio je Banožić.

U okviru obuke na vojnom poligonu „Josip Markić“ kod Knina i na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ Slunj provodi se uvježbavanje pričuvnika u temeljnim i specijalističkim vojnim vještinama i zadaćama poput rukovanja i gađanja osobnim i skupnim naoružanjem. Također, uvježbavanje u provedbi taktika, tehnika i procedura vezanih uz kretanje, komuniciranje, reagiranje te provedbu različitih vrsta taktičkih aktivnosti na razini desetina-vod-satnija.