ministar obrane

Anušić zamijenio Banožića u vladinim radnim tijelima

23.11.2023 u 17:41

Bionic
Reading

Vlada je u četvrtak imenovala potpredsjednika Vlade i ministra obrane Ivana Anušića članom radnih tijela u kojima će zamijeniti bivšeg ministra Marija Banožića

Odluku o razrješenju Marija Banožića i imenovanju Ivana Anušića članom Koordinacije za unutarnju i vanjsku politiku, Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti i hrvatskih branitelja te Kadrovske komisije, Vlada je donijela na zatvorenoj dijelu sjednice.

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić razriješen je s mjesta člana Stalnog povjerenstva za provedbu integracije stranaca. Razriješeni su i Tomislav Paljak, Danijela Gaube, Ivana Muštra, Sanja Slunjski, Renata Turčić i Olivera Jovanović.

Novim članovima povjerenstva imenovani su Iva Ivanković, Domagoj Mikulić i Klaudija Kregar Orešković, a zamjenicama Ana Šutalo, Dobrila Miletić, Katica Prpić i Mirela Šavrljuga, kao predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja; regionalnoga razvoja i fondova EU; prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i unutarnjih poslova te Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Za člana Nadzornog odbora Zračne luke Osijek predložen je Jerko Glavaš na razdoblje od četiri godine, dok je Saša Bilić predložen za predsjednika Uprave Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama, na razdoblje od najduže šest mjeseci, do provedbe natječaja za imenovanje na istu poziciju.

Što se tiče ostalih kadrovskih pitanja, državnoj službenici Ireni Tušek dano je ovlaštenje za obavljanje poslova zamjenika glavne ravnateljice Držanog zavoda za intelektualno vlasništvo, do provedbe javnog natječaja, a najduže do šest mjeseci.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'