ministarstvo državne imovine

Banožić: Nastavljamo prodavati sve neadekvatno u portfelju državne imovine

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 15.06.2020 15:23
  • Objavljeno 15.06.2020 u 15:23
Mario Banožić

Mario Banožić

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Nastavit ćemo i dalje prodavati sve što je neadekvatno u portfelju državne imovine i tamo gdje Hrvatska nema značajniji udio u upravljačkom paketu, a našla se u suvlasništvu, izjavio je u ponedjeljak ministar državne imovine Mario Banožić

'Riječ je o najčešće o suvlasništvu koje nije nastalo kao nekakav proces privatizacije nego kao pomoć države jer se istovremeno vodila gospodarska i socijalna politika spašavanja radnih mjesta i tvrtki koje možda nisu najbolje gospodarski stajale', precizirao je Banožić nakon potpisivanja Ugovora o financiranju projekta 'Unapređenje sustava evidencije i upravljanja državne imovine' u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva.

Govoreći o trendovima u upravljanju državnom imovinom, Banožić je dodao da je ministarstvo donijelo strateški plan temeljem kojeg ostvaruje 280 milijuna kuna dobiti na osnovu prodanih nekretnina i poslovnih udjela.

Na taj način ministarstvo ostvaruje sve dosad zacrtano, kaže Banožić naglašavajući da je u prošloj godini taj plan prebačen za 40 posto.

'I dalje radimo prema planu, pri čemu se ne osjeti bitno da su na tržište nekretnina utjecali koronavirus i potres u Zagrebu. Vjerujemo da ćemo plan za ovu godinu ostvariti već u njezinoj prvoj polovici', kazao je Banožić.