problem stečaja

[FOTO] Banožić: 'Brodovi koje MORH čeka od Brodosplita vlasništvo su države'

26.08.2022 u 13:12

Bionic
Reading

Ministar obrane Mario Banožić uručio je u Domu Hrvatske vojske „Zvonimir“ rješenja o prijemu u djelatnu vojnu službu kadetima 15. i 16. naraštaja Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“. Pritom je odgovarao i na pitanja novinara

Na pitanje o četiri broda koja je Brodosplit trebao isporučiti Ministarstvu obrane ministar Mario Banožić kaže kako su ti brodovi u vlasništvu republike Hrvatske, te 'nije stvar penalizacije, već je pitanje da se završi određeni projekt', prenosi Večernji list.

Napomenuo je i da je do sada Tomislavu Debeljaku plaćeno ukupno oko 69 posto od vrijednosti ugovora za te brodove. Odbio je odgovoriti točno o kojem je iznosu riječ pozivajući se na obveze iz potpisanih ugovora.

  • +7
Svečani prijem kadeta u djelatnu vojnu službu Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Ponavlja kako je ugovorom utvrđeno da su ti brodovi u vlasništvu Republike Hrvatske, te ih država može uzeti u svakom trenutku. 'S te strane smo sigurni', kazao je.

  • +2
Brodosplit Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkic / CROPIX

'U ovom slučaju Brodosplit nema niti jedan meni razlog zbog kojih ne radi na brodovima', kaže Banožić.

Na pitanje u kakvom je stanju brod Cetina koji se nedavno nasukao na Kornatima i kada će biti remont rekao je kako s tim nije trenutno upoznat, te kako bi morao provjeriti trenutno stanje. Odbio je opasku kako ne zna u kakvom je stanju hrvatska mornarica, te uputio novinare da mu pošalju upit, na koji će, kako je rekao konkretno odgovoriti.