gradnja na hipodromu i velesajmu

Bandićeva administracija omogućila je zastupnicima uvid u sporni memorandum, ali uz niz ograničenja

30.08.2019 u 16:40

Bionic
Reading

Gradski zastupnik i predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak u petak je nakon uvida u "Memorandum o razumijevanju", priopćio kako su se na žalost potvrdila njihova očekivanja da Gradska uprava ima namjeru pogodovati polupoznatim investitorima na račun javnog dobra

Memorandum gradski zastupnici mogu vidjeti u prostorijama Gradske uprave.

"Kao gradski zastupnik očekivao sam da će cjelokupna javnost imati pravo uvida u taj dokument, jer radi o javnom interesu. Na žalost, uvid smo, za sada, dobili samo mi gradski zastupnici, bez da smo smjeli uzeti bilješke ili fotografirati nama sporne dijelove Memoranduma. Nikako ne mogu shvatiti zašto gradska vlast, kojoj su deklarativno puna usta transparentnosti, ne dopušta javnosti uvid u dokument, ako u njemu nema ništa sporno, kako tvrde?“, istaknuo je u priopćenju Stojak.

"Ako se radi o neobvezujućem pismu namjere, zašto se onda mijenjaju prostorno planski dokumenti praktično pod okriljem noći i na brzinu, umjesto da smo po gradskim četvrtima ili mjesnim odborima raspravili o tome što donosi daljnja izgradnja grada, koji su prioriteti Zagreba, koje su javne potrebe Zagrepčana, na koji način građani Zagreba vide razvoj svog grada u budućnosti? Tako bi trebala raditi odgovorna i kvalitetna gradska uprava, u suradnji s građanima, strukom i Gradskom skupštinom", naglasio je Stojak.

 Ovako, nakon što je u nešto više od desetak minuta imao mogućnost uvida u "neobvezujući" dokument, Stojak "može samo reći da je riječ o gradskoj vlasti na čelu s gradonačelnikom koja direktno pokušava raditi na štetu građana Zagreba."