IZ ZAGREBA S LJUBAVLJU

Bandić: U Rusiju nisam otišao jer nisam želio biti putnik za prijeme i objede, a ne zbog stenta

14.10.2017 u 14:28

Bionic
Reading

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, nastavlja 'delati'. Nakon što je u četvrtak navečer završio u KBC Zagreb gdje mu je ugrađen stent u subotu se pojavio na 6. Danima portugisca i kestena na jezeru Bundek

'Dobro sam, ugradio sam jedan stent iako sam trebao dva. Bolje jedan nego dva, ali dvaput je dvaput. Žao mi je što nisam dva', kazao je Bandić, a potom i pojasnio razloge neodlaska na put u Rusiju.

Podsjetimo, bilo je predviđeno da gradonačelnik otputuje u Sankt Petersburg i Moskvu.

'Na put nisam otišao ne zato što mi je ugrađen stent nego zato što protokol nije bio onakav kakav sam očekivao da bude. Ne želim biti putnik za prijeme i objede. Mogu ići samo radno, a kako on nije takav odlučio sam ostati i delati ovdje', kazao je Bandić.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otputovat će idući tjedan u službeni posjet Rusiji i sastati se s predsjednikom Vladimirom Putinom. U izaslanstvu su, među ostalima, državna tajnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek te glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan. Bandić je u Moskvi i Sankt Peterburgu trebao razgovarati o gradskoj suradnji.