PROMJENE U POGLAVARSTVU

Bandić smjenio Ljubičića i imenovao Vučića

18.12.2008 u 12:19

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na sjednici zagrebačke Gradske skupštine po hitnom postupku smijenio je Slobodana Ljubičića, zaduženog za imovinsko-pravne poslove Grada i na njegovo mjesto imenovao Dragana Vučića

'Zbog medijske buke koja se digla oko mutnih poslova u Zagrebačkim cestama, ja sam primoran mimo svoje volje ovo učiniti. Medijsku harangu koja traje već mjesecima morao sam prekinuti', rekao je Bandić i istaknuo da Ljubičiću ništa nije dokazano.

Ljubičić je, da podsjetimo, s mjesta šefa Zagrebačkog holdinga odletio kada je na internetskim stranicama gradske mega tvrtke osvanulo anonimno pismo u kojem se bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića optužuje da je seksualno zlostavljao zaposlenice.

I premda je, prema Bandićevim riječima od prije nekoliko mjeseci, Ljubičić sam zatražio da ga se smjeni s mjesta u Poglavarstvu to se dogodilo tek danas unatoč brojnim pritscima koji su na zagrebačkog gradonačelnika vršeni iz vrha SDP-a.

U šturoj biografiji objavljenoj na gradskim stranicama zagreb.hr piše da je Vučić rođen 1955. u Ogulinu, diplomirani je inženjer prometa, bio je šef Prometne sekcije Zagreb Hrvatskih željeznica, a kao član SDP-a bio je u Vijeću Gradske četvrti Peščenica u periodu od 2001. - 2005.