IZBORNI MOTO 'VAŠ ČOVJEK'

Bandić sa sportašima i estradnjacima juriša na Sabor

Bionic
Reading

Dok se u javnosti tek špekulira o imenima koja će činiti nezavisnu listu Milana Bandića na predstojećim parlamentarnim izborima, jasno je pod kojim će se geslom obraćati prvi čovjek Zagreba svojim biračima.

'Vaš čovjek!', osvanulo je na nekolicini jumbo plakata s kojih se Milan Bandić, ležerno odjeven, s već prepoznatljivim smiješkom, obraća potencijalnim glasačima svoje nezavisne liste.

Suprotno anketama, Bandić upravo na području Zagreba očekuje najviše potpore kao i siguran prolaz u Sabor te je razumljivo njegovo smješkanje upravo s jumbo plakata postavljenih u gradu podno Sljemena.

Kako doznaje Večernji list Bandić će se sa svojom nezavisnom listom natjecati samo u zagrebačkim izbornim jedinicama. On će biti nositelj u prvoj, drugu će nositi zagrebačka dogradonačelnica Jelena Pavičić Vukičević, na čelu šeste bit će Miodrag Demo, hrvatski ratni vojni invalid i šef zagrebačkog Odjela za branitelje. Prvi na Bandićevoj listi u sedmoj izbornoj jedinici bit će Slavko Kojić, gradski ministar financija.

Do zagrebačkih glasova Bandić će pokušati doći i s nekoliko sportskih i estradnih pojačanja poput Boška Božića - Pepsija, legendarnog košarkaškog trenera i osnivača kluba Zagreb. Na Bandićevoj listi, u drugoj jedinici, navodno će biti atletičarka Ivana Brkljačić.

'Oduvijek sam javno podržavala Milana Bandića. Podržavam ga prije svega, jer ja to gledam kroz sport, zbog njegova angažmana u sportu, ali i zato što želi dati priliku mladim ženama. Puno se toga u sportu treba promijeniti a ja sam osoba koja je spremna unijeti promijene i koja se ne boji izazova', izjavila je za Večernjak Brkljačić.

Nešto glasova Bandiću će pokušati donijeti i mlada zagrebačka glumica Matea Elezović, nova zvijezda iz popularne sapunice Ruža vjetrova. 'Nisam članica nijedne političke stranke, niti se aktivno bavim politikom. Kontaktirao me ratni vojni invalid, gospodin Demo, i proslijedio mi program. Inače se slažem da treba pomoći socijalno ugroženima i da branitelji moraju imati posebnu skrb, a umirovljenici živjeti dostojno. Najviše bih skrenula pozornost na mlade, pa i na svoje kolege glumce, koji bi htjeli raditi, a nemaju gdje. Apsolutno se zalažem za sve pozitivne pomake u kulturi pa sam pristala biti na listi ako moje ime u tome može pomoći', objasnila je Matea Elezović