NOVA TVRTKA

Bandić privremeno odustao od sportskog holdinga jer HDZ nije dao zeleno svjetlo

26.02.2019 u 10:51

Bionic
Reading

Tvrtka Sportski objekti, koju je Grad Zagreb planirao osnovati, prema ideji Slobodana Ljubičića trebala bi biti svojevrsni sportski holding, čija bi namjena bila bavljenje projektima uređenja i obnove dotrajalih sportskih objekata, no zasad je stavljena sa strane. Naime, nakon što je postalo jasno da HDZ neće podržati tu ideju Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, odlučio ju je povući s dnevnog reda uoči sjednice Skupštine

Podsjetimo, temeljni kapital tvrtke trebao je biti 20 tisuća kuna, ali za njeno osnivanje gradonačelnik je trebao zeleno svjetlo zastupnika.

'Točka ne ide dok je ne usuglasimo s koalicijskim partnerima', poručio je kratko Bandić.

Među prvim objektima čija se obnova trebala provesti je ŠRC Šalata, a ideja je bila da se nakon osnutka društva ŠRC Šalata u zemljišnim knjigama zavede kao vlasništvo Grada Zagreba te bi se nekretnina unijela u temeljni kapital tvrtke radi početka izvršenja samog projekta obnove financiranjem preko komercijalnih banaka.

Osnivanje tvrtke predviđalo je da se uprava društva sastoji od jednog pa do najviše pet direktora koji bi trebali imati VSS i najmanje pet godina iskustva na rukovodećim pozicijama.

  • +18
U Staroj gradskoj vijećnici započela 20. sjednica zagrebačke Gradske skupštine Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL