TITO UZBURKAO STRASTI

Bandić očitao lekciju HDZ-ovcima

28.11.2013 u 09:29

Bionic
Reading

Građanska inicijativa za Hrvatsku bez totalitarističke simbolike u javnim prostorima mirno je prosvjedovala uoči sjednice Skupštine Grada Zagreba tražeći da se ukine Trg maršala Tita. Napominju da su stranke ljevice poduprte listom gradonačelnika Milana Bandića na sjednici Odbora za imenovanja 12. studenog odbile da preimenovanje Trga maršala Tita dođe na dnevni red

'Razočarani smo. Pripadamo obiteljima koje su u komunizmu doživjele gubitke i teška iskustva. Posebno smo razočarani pristupom Milana Bandića.

O ovoj temi već dugo daje nedosljedne i neuvjerljive izjave. Prije izbora je tvrdio da je za promjenu ako se postigne konsenzus, a sada će pristupiti pokretanju referenduma', kazali su.

Prema njihovim riječima, u jamama oko Zagreba leži oko 10.000 žrtava komunističkog režima, za što je, smatraju, direktno odgovoran Tito.

Umjesto da se bace na rad jer na današnjem dnevnom redu Skupštine su rebalans proračuna za 2013. i izglasavanje istog za 2014, zastupnici su prvih 45 minuta, na inzistiranje HDZ-a i desnih partnera, potrošili na raspravu o preimenovanju Trga.

'Ja sam, i to ću sad prvo reći, pola familije izgubio na Bleiburgu, a pola ih je otišlo u partizane. Nemojte mene tjerati u rov, ja sam iz njega davno izašao. Rođen sam 1955. godine i nisam imenovao pa neću ni mijenjati ime Trga. Ako to bude netko učinio, bit će to građani', kazao je Bandić i nastavio 'pranje' HDZ-ovaca.

'Preporučujem vam da se uhvatite u koštac s važnim i gorućim ekonomskim problemima. Mudar političar sluša bilo građana i radi ankete. Pucate u krivo, a da je sutra referendum o tome, on ne bi prošao. Politička škola košta i nije besplatna. Ako mislite da bi to prošlo, počnite skupljati potpise za referendum - ja ću vam dati štandove', kazao je Bandić.