javno dostupan

Bandić objavio memorandum projekta Manhattan: Pogledajte što je sve potpisao u Dubaiju

03.09.2019 u 11:29

Bionic
Reading

Na stranicama Grada Zagreba objavljen je Memorandum o razumijevanju o projektu Zagreb City koji je gradonačelnik Milan Bandić potpisao s tvrtkom Eagle Hills, iza koje stoji arapski investitori

Podsjetimo, oporbenim zastupnicima gradska uprava ponudila je prošlog tjedna uvid u memorandum o megaprojektu Zagreb na Savi ili zagrebačkom Manhattanu, ali na 15 minuta i bez mogućnosti prepisivanja podataka s njega.

Oni su to odbili i najavili da će na sljedećoj sjednici Gradske skupštine tražiti javnu objavu memoranduma.

Sadržaj dokumenta na 22 stranice i s 20 članaka još je prije dvadesetak dana objavljen u RTL-ovoj emisiji Potraga.

Projekt Zagreb na Savi odnosi se na područje današnjeg Velesajma, Hipodroma i igrališta NK Lokomotiva. Za taj prostor od 1,1 milijun kvadrata Grad treba pripremiti prostorno-plansku dokumentaciju u roku od osam mjeseci od potpisivanja ugovora, plus dodatnih šest mjeseci.

Dokument: "Memorandum o razumijevanju o projektu Zagreb City"

Grad treba pripremiti zemljište koje će biti bez ikakvih objekata i temelja, osim onih koji su zaštićeni zakonom. Vjeruje se da se to odnosi na zaštićene objekte na Velesajmu, što znači da ostalo Grad mora ukloniti sam, tj. srušiti sve objekte na Velesajmu, NK Lokomotiva i Hipodromu koji nisu zaštićeni kao pojedini paviljoni na Velesajmu.

Također se Grad obavezuje osigurati svu potrebnu infrastrukturu do zemljišta te neprekinutu opskrbu plinom, vodom i telekomunikacijskim uslugama.