povoljne reference

Bandić o zagrebačkom Manhattanu: Ništa još nije odlučeno, razmotrit ću obje ponude

07.03.2019 u 15:20

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potvrdio je u četvrtak kako je za mogućeg partnera odabrana tvrtka Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata zbog povoljnih referenci, no i dodao kako nije odbačena ponuda građevinske tvrtke Bouygues Batiment International iz Francuske te će se obje ponude još razmatrati i odabrati najbolju

"Otići ćemo provjeriti obje ponude, gledat ćemo reference i (odabrati) najbolju ponudu", ustvrdio je.

Upitan kako se u dva tjedna odlučilo za gradnju "zagrebačkoga Manhattana", gradonačelnik je ustvrdio da još nije sve odlučeno.

"Povjerenstvo je odlučilo tko je prvi, tko drugi i treći. Prvo je iskaz javnog interesa, pa pismo namjera, onda postupci. Gradit će oni koji pokažu najbolji sadržaj i uvjete", rekao je.

Dodao je da će proći dugo vremena dok se odabere partner, a sve su drugo detalji.

Upitan je li se tim projektom Zagreb ugledao na Beograd koji je započeo projekt 'Beograd na vodi' s obzirom da odabrana tvrtka radi i taj projekt, Bandić je rekao da ne zna što se radi u gradovima regije jer je ponajviše usredotočen na Zagreb.

"Što se radi u Beogradu ja ne znam", rekao je.

Na pitanje kako ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat ne zna ništa o tom projektu, Bandić je rekao da ni on ne zna ništa o gradnji Pelješkog mosta.

Povjerenstvo za razmatranje pisama namjere po Javnom pozivu za iskaz interesa za sudjelovanje u razvoju i realizaciji projekta "Grad u Gradu" u Zagrebu, za mogućeg je partnera odabralo tvrtku Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata jer su njezine reference okarakterizirane optimalnijima za buduću suradnju budući da njezini projekti tretiraju cjelovite urbane zone, priopćeno je Ureda zagrebačkog gradonačelnika.