SPORNIH 6,6 MILIJUNA KUNA

Bandić 'namirio razliku', ali ne zna se kako

  • Autor: An. S
  • Zadnja izmjena 28.01.2010 17:12
  • Objavljeno 28.01.2010 u 16:56
KAMPANJA PLAKATI MILAN BANDIĆ

KAMPANJA PLAKATI MILAN BANDIĆ

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Dorian Horvat

Stožer poraženog predsjedničkog kandidata Milana Bandića u odgovoru na učestala pitanja javnosti o porijeklu 6,6 milijuna kuna koji ni na koji način nisu opravdani u financijskom izvješću protekle kampanje tvrdi da je nastala razlika opravdana, ali nije objašnjeno kako

Izborni stožer Milana Bandića navodi da su u potpunosti poštovali sve odredbe Zakona o financiranju izborne promidžbe za izbor predsjednika Republike Hrvatske, bez ikakvih primjedbi mjerodavnih tijela. 'Ispunili smo i sve dobivene naputke Državnog izbornog povjerenstva o dostavi podataka o visini i izvorima sredstava korištenih u promidžbi, i to ne samo u mjeri koju propisuje Zakon, već i više. Ističemo da je nezavisni predsjednički kandidat Milan Bandić jedini tijekom kampanje sustavno na svojoj internetskoj stranici izvještavao o svim donatorima, i to s punim podacima, u mjeri u kojoj su nam oni bili dostupni', tvrde u izbornom stožeru Milana Bandića.

U našem Završnom izvješću, sukladno naputku DIP-a, objašnjavaju oni, obuhvaćeni su svi izvori prihoda za razdoblje od otvaranja računa, 4. studenog 2009, do dana održanja drugog kruga izbora, 10. siječnja 2010, te evidentirani svi troškovi. 'Pošteno smo iskazali nastalu razliku od 6.660.018,85 kuna. Evidentiranu razliku dobrim dijelom već smo namirili u posljednjih 17 dana, u vremenskom razdoblju od ponedjeljka, 11. siječnja 2010, do danas', stoji u njihovu priopćenju. Na kraju navode da ih ni jedan Zakon ili naputak DIP-a na to ne obavezuju, ali će radi transparentnosti potpuni izvještaj podastrijeti javnosti na svojoj internetskoj stranici.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi