AKTUALNI SAT U ZG SKUPŠTINI

Bandić: 'Maksimirski stadion je kinky!'

30.03.2010 u 12:04

Bionic
Reading

Rušenje ili građenje u Maksimiru, neprodani stanovi u naselju Sopnica Jelkovec, izmišljeni kvadrati na računima za komunalije, dug Radija 101, dio je pitanja na koje su odgovor od gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića na aktualnom satu Gradske skupštine tražili gradski zastupnici

'Inzistirat ću da konačno podvučemo crtu i do kraja godine krenemo u realizaciju Maksimira po fazama', kazao je Milan Bandić dodajući da bi u prvoj fazi trebalo sagraditi novi stadion na Kajzerici za 18 tisuća ljudi, a potom obnoviti Maksimir ili ga konzervirati.

Zagreb.hr-u treba uzeti,  a Stojedinici dati

Zastupnici Josip Kregar, Velimir Srića i predsjednik HSLS-a Darinko Kosor predlažu da se polovica proračunskih sredstava namijenjena dvotjedniku Zagreb.hr namijeni Radiju 101 koji se nalazi u teškoj financijskoj situaciji.

'Smatramo da se dio novca treba dati i neovisnom mediju budući da je Zagreb.hr bilten koji više služi kao propaganda izvršne vlasti', kazao je Kregar na izvanrednoj konferenciji za novinare koju je sazvao u Gradskoj skupštini.

Iako nisu znali koliki je točno iznos koji bi trebao pripasti popularnoj Stojedinici, uspjeli su se dogovoriti da je to polovica. Bandić je pak s govornice deklarativno dao podršku za 101, ali nije precizirao kako to misli napraviti.

Nezadovoljna Bandićevim inzistiranjem na gradnji novog stadiona i rekonstrukcijom maksimirske rugobe, zastupnica Ivana Mlinar Horvat (SDP) nazvala je gradonačelnika neodgovornom osobom koja 'bi gradila velebna zdanja dok su pučke kuhinje sve punije'.

'Kolegice, ne prodavajte demagogiju i ne apelirajte na moju savjest. Ja vrlo dobro korespondiram s vremenom i dobro čitam njegove znakove. Oni govore da je Dinamov stadion gotov. Na njemu se može igrati još godinu i pol, jer je kinky! Trebamo poći od sebe i moramo sami sebi srezati primanja. Eto, ja smatram neprimjerenim da zastupnici primaju 1.500 kuna naknade po sjednici. Donesite odluku da srežemo plaće i naknade za 50 posto', ljutito je odgovorio Bandić.

Na izrečeno je reagirao, s upaljenim mikrofonom, sebi u bradu predsjednik Skupštine Boris Šprem koji je procijedio 'Kaj god!' da bi potom javno ustvrdio da su plaće i naknade već rezane za 10 posto te da je on osobno inzistirao na tome da se i njemu smanji plaća, jer je smatrao nedopustivim da ona bude veća od gradonačelnikove.

Za 600 neprodanih stanova u Sopnici, Bandić je kao rješenje ponudio bolju organizaciju čime je bocnuo šefa Holdinga Ivu Čovića

Za dva mjeseca uz bolju organizaciju sve bi bilo riješeno, ali ja nažalost nisam operativac. Stanove, ako se ne mogu prodati, treba iznajmiti', ustvrdio je Bandić podsjetivši da je na njegovu inicijativu dio već dan u najam po cijeni od dvije i pol do tri eura po kvadratu.

Jasena Mesića (HDZ) zanimalo je li točno da je gradonačelnikov gospodarski paket mjera za pomoć u recesiji doživio kolaps te puni li se proračun u prva tri mjeseca za 10 do 15 posto lošije te je ustvrdio da on uz pomoć SDP-a, HSU i vijećnika Tatjane Holjevac po tom pitanju ništa ne radi.

U svom stilu Bandić je s govornice poručio da ništa od navedenog nije točno, nasmijao se i otišao što je Mesića iznerviralo pa je od gradonačelnika zatražio da mu se suprotstavi brojkama. Bandić se na sve samo nasmijao.

Šef Holdinga priznao je da je bilo zlouporabe u popisu kvadrature da bi se bolje naplaćivale komunalije, ali je istaknuo da se ne radi o masovnoj grešci te da će se ona ispraviti, a svima koji su oštećeni Holding će se ispričati.