dnevni red

Klisović najavio o čemu će raspravljati zagrebački vijećnici, jedna tema posebno u fokusu

24.04.2024 u 14:21

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović (SDP) najavio je srijedu da će na sjednici Gradske skupštine u četvrtak biti govora o provedbi mjera zaštite od nasilja u obitelji jer je lani, odnosu na 2022., u Zagrebu zabilježeno 19 posto više kaznenih djela i 11 posto više prekršaja zbog nasilja u obitelji

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović (SDP) najavio je srijedu da će na sjednici Gradske skupštine u četvrtak biti govora o provedbi mjera zaštite od nasilja u obitelji jer je lani, odnosu na 2022., u Zagrebu zabilježeno 19 posto više kaznenih djela i 11 posto više prekršaja zbog nasilja u obitelji.

Klisović je na konferenciji za novinare naveo i da je u gradsku službu za socijalnu zaštitu pristiglo 23 posto više prijava zbog nasilja u obitelji u odnosu na 2022. pa ti podaci alarmiraju i na jaču aktivnost Grada Zagreba i cijele Hrvatske.

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Gradske skupštine naći će se 29 točaka, među kojima osam čiji predlagatelj nije gradonačelnik. jednoj će se raspravljati po hitnom postupku a radi se o priedlogu Domovinskog pokreta, koji traži proširenje studije o centru za gospodarenje otpadom.

Skupština će raspravljati i o razvoju malog i srednjeg poduzetništva s namjerom da se ono promovira i stimulira, da postane konkurentno te da se, u skladu sa Europskim zelenim planom, koriste moderne tehnologije i provodi zelena politika, rekao je Klisović. Važna točka je i Nagrada Grada Zagreba za što je predloženo je 15 imena.

Komentirao je ocjenu oporbe da je dnevni red sjednica Gradske skupštine beznačajan jer nema važnih, kapitalnih točaka za poboljšanje života građana. Kazao je se na dnevni red stavlja sve ono što po Poslovniku dobije od predlagatelja koji su ovlašteni predlagati, a to je prvenstveno gradonačelnik Tomislav Tomašević i klubovi zastupnika.

Gradonačelnik, kaže, šalje prijedloge o ozbiljnim projektima kada su spremni, a SDP svaki puta na dnevnom redu ima barem jednu točku koju smatraju važnom.

"S obzirom da je naša oporba toliko kreativna, da toliko zna kako riješiti kapitalna pitanja u Gradu Zagrebu, pljušte njihovi prijedlozi i ja sam toliko jednostavno zasut njima da ne znam kako da ih rasporedim po dnevnom redu", odgovorio je Klisović sarkastično.