DUBOKI KORIJENI

Bandić donirao Sarajevu teniske terene

25.01.2009 u 13:03

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić predao je u nedjelju predstavnicima vlade Sarajevske županije i gradskih vlasti Sarajeva donaciju Gradskog poglavarstva Zagreba vrijednu oko 100 tisuća eura

SARAJEVO - Donacija se sastoji od profesionalne podloge za tri teniska terena ukupne površine oko dvije tisuće i 300 četvornih metara.

Posjedovanje takve podloge Sarajevu bi trebalo omogućiti organiziranje teniskih turnira koji bi ispunjavali ATP standarde što do sada nije bio slučaj.

Ministar kulture i sporta Sarajevske županije Emir Hadžihafizbegović kazao je kako je Bandić ovim činom još jednom pokazao punu spremnost za suradnju glavnih gradova Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

"Nikada do sada nisam naišao na čovjeka koji je u tolikoj mjeri altruist i koji je spreman pomoći gdje god to može kao što je to Milan Bandić", izjavio je Hadžihafizbegović.

Sam Bandić je kazao kako samo želi potvrditi svoju privrženost Sarajevu ali i BiH "kao zemlji svojih korijena".

"Kad god budem mogao uraditi nešto (za BiH), to ću i napraviti", izjavio je Bandić pozvavši vlasti Sarajeva da nastave ulagati u kulturu i sport "jer je to ulaganje u budućnost".

Bandić je istaknuo posebnu suradnju sa sarajevskom gradonačelnicom Semihom Borovac kojoj uskoro istječe mandat.

Ona je pak kazala kako je vrlo zadovoljna jer se uspješno provodi sporazum o prijateljstvu Sarajeva i Zagreba.

Milan Bandić u subotu je u Tuzli dobio priznanje lokalnog lista za najboljeg gradonačelnika u regiji u 2008. godini.