POTAKNUTA PRESUDOM PERKOVIĆU

Balenović: Cvitan i Bajić u mirovinu, treba nam neovisan DORH

08.08.2016 u 10:39

Bionic
Reading

Presudom na doživotni zatvor bivšim šefovima Udbe Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču, odgovornim za ubojstvo bivšeg direktora Ine Stjepana Đurekovića okončan je višegodišnji sudski postupak za koji hrvatsko pravosuđe i DORH nisu pronašli elemente za pokretanje kaznenog progona. Presuda njemačkog pravosuđa rasvijetlila je motive ubojstva, kaznila njegove nalogodavce, ali još je više razotkrila sav jad, nemoć i pristranost hrvatskog pravosuđa i DORH-a, smatraju u udruzi Zviždač

Predsjednica Udruge Vesna Balenović u priopćenju navodi da je njemačko pravosuđe dokazalo da DORH nije radio na progonu kriminalaca i ostataka Udbe u Hrvatskoj, već na njihovoj sustavnoj zaštiti i prikrivanju. 'DORH godinama manipulira i štiti arhitekte lopovske privatizacije gospodarskog i bankarskog sustava i štiti kriminalce instalirane po Upravama pojedinih velikih gospodarskih sustava. Ti kriminalci uz zaštitu i potporu pojedinih političkih moćnika sustavno potkradaju i uništavaju gospodarstvo RH', navodi Balenović koja na skore izbore izlazi na listi Domovinske koalicije koju sačinjava niz desnih stranaka predvođenih HSP-om dr. Ante Starčević.

Balenović koja niz godina tvrdi da postoje brojne kriminalne radnje u Ini se zapitala zašto DORH nikada nije obradio privatizaciju Ine i za čiji račun radi i koga štiti. Predsjednica udruge Zviždač smatra da je Hrvatskoj već dugo vremena potrebno neovisno i stručno Državno odvjetništvo kakvo ima Njemačka. 'Potrebno nam je Državno odvjetništvo koje će pomesti s javne scene sve kriminalce i likove koji kraj zdravog razuma i moćne političke pozicije na kojoj se nalaze nisu vidjeli ili ne žele vidjeti organizirani kriminal i pljačku Hrvatske', navodi Balenović.

Ako Hrvatsku želimo očistiti od kriminala i ostataka Udbe, smatra, onda prije toga moramo temeljito očistiti DORH, u kojem nakon presude njemačkog pravosuđa više ne bi smjelo biti mjesta niti za Glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, ni za njegova prethodnika Mladena Bajića.'Na njihova mjesta morali bismo dovesti domoljubne i stručne osobe, bez repova i političkih dresova, koji će ustrojiti profesionalan DORH, koji se neće dodvoravati nikome, neće štititi ničije privatne i stranačke interese, neće trgovati s medijima, praviti kompromise s kriminalcima i održavati suživot s ostacima Udbe u Hrvatskoj', poručila je Vesna Balenović.