PREDVIĐAJU MU PONIŽENJE

Baldasar ne vjeruje anketama: 'Nisu vjerodostojne!'

21.03.2017 u 17:04

Bionic
Reading

Najnovije ozbiljno istraživanje agencije Ipsos splitskom gradonačelniku Ivi Baldasaru donijelo je prilično nevesele rezultate: više od polovice građana smatra da je stanje u gradu lošije nego prije četiri godine, čak 91 posto smatra da je vrijeme za promjene, a samom Baldasaru i njegovoj novoosnovanoj Splitskoj stranci daju manje od tri posto potpore

'Anketa mi nije baš vjerodostojna, malo mi je čudna... Ali to je samo moje mišljenje', komentirao je Baldasar za tportal. Nakon našeg inzistiranja da pojasni što mu nije vjerodostojno, kazao je da smatra precijenjenima rezultate Željka Keruma.

'Ne vjerujem da su moji dragi Splićani tako naivni i ne mogu vjerovati da su tako kratka pamćenja da će zaboraviti ne samo Kerumovo doba nego i dugove i probleme koje je ostavio iza sebe. Potrošio sam nekoliko godina da sve poplaćam i da promijenim imidž Splita kao grada incidenta', kaže Baldasar.

Sumnjivi su mu i rezultati kandidata Nove ljevice Dragana Markovine, koji ima nešto više potpore od njega.

'Što se mene tiče, ne smatram da je sve tako loše jer sam osnovao stranku prije samo desetak dana. U ovo doba prije četiri godine davali su mi još manje, samo 1,9 posto', tvrdi aktualni splitski gradonačelnik.

'Svaka anketa može biti prilagođena, ovisno o ciljanim skupinama', kaže Baldasar.

Baldasar je znatno pristojniji od Željka Keruma otprije četiri godine, koji je istu agenciju proglasio 'klošarskom' i potom protiv Ipsosa pokrenuo dvije sudske tužbe zbog točnog predviđanja da ne ulazi u drugi krug izbora.

No Ivo Baldasar pun je razumijevanja za nezadovoljstvo Splićana njegovim mandatom i ocjenu koju je od njih dobio - nategnutu dvojku. 'U Splitu je aktualni gradonačelnik uvijek najgori u povijesti, a tako će biti i sa sljedećim. Kao Splićaninu žao mi je što nitko nikada nije uspio osvojiti dva mandata zaredom jer je dokazano da sredine koje imaju takvu situaciju napreduju znatno bolje.'

Posljednja sjednica Gradskog vijeća Splita u ovom sazivu održat će se idućeg tjedna, no ne očekuje se da će biti usvojen proračun za ovu godinu - što znači da od 1. travnja prestaje gradonačelnikov mandat i da Split preuzima Vladin povjerenik. Baldasar tvrdi da će mu ostaviti 'čistu situaciju i punu blagajnu'.