NAKON SDP-OVOG GUBITKA SPLITA

Baldasar čestitao HDZ-u na pobjedi: Bolje su se organizirali

27.05.2014 u 14:28

Bionic
Reading

SDP-ova koalicija na europskim izborima ove nedjelje izgubila je Split, jedan od 16 velikih gradova koje im je preoteo HDZ. Iako su zbog boljeg odaziva ukupno dobili nešto više glasova nego prije godinu dana, u postotcima su dramatično pali s nešto više od 40 posto na 33 posto, a konkurenti su narasli s 31 na 39 posto

Splitski gradonačelnik i predsjednik gradskog SDP-a Ivo Baldasar javno je čestitao pobjednicima. 'Dobro su se potrudili i bolje su se organizirali, ali ovo je samo jedna bitka. Igra se nastavlja, vidimo se na idućim izborima', kazao je Baldasar za T-Portal.

On sam već za dva tjedna bit će pred novim izazovom jer će se održati izbori za novu vlast u 34 splitska gradska kotara i mjesna odbora.

'Europski izbori ne mogu se uspoređivati s drugima, svi su specifični i potpuno različiti, ali naravno da nose neko značenje. Općenito ipak nisam nezadovoljan jer je naš rezultat u Splitu iznad SDP-ovog prosjeka u Hrvatskoj. A što se tiče same stranke - da, moglo je bolje', smatra Baldasar.

'Stranka koja je na vlasti ne može imati najbolji rezultat, pogotovo u okolnostima ove beskrajne recesije i pada gospodarstva. Ukupna situacija mora se odraziti na rezultat, ali dobro je da i pored Mirele Holy - koja je zaista veliko iznenađenje i osvježenje - naša lista ipak ima četiri mandata', dodaje splitski gradonačelnik.

Uoči najavljenog obračuna unutar stranke Baldasar je dosta oprezan: kaže da 'nije do njega' o tome se javno očitovati jer 'ima cijeli niz drugih ljudi koji se time bave'.