BAČIĆ POTVRDIO

HDZ podržao Malenicu za novog ministra uprave, veća rekonstrukcija Vlade do kraja mjeseca

12.07.2019 u 10:17

Bionic
Reading

Klub HDZ-a jednoglasno je podržao prijedlog predsjednika Vlade i HDZ-a da se za ministra uprave predloži Ivan Malenica, potvrdio je to nakon jutrošnje sjednice šef kluba Branko Bačić

Kandidata za novog ministra uprave na sjednici kluba predstavio je premijer Andrej Plenković, no nije bio raspoložen za davanje izjava novinarima. 'Sve sam vam jučer rekao', dobacio je.

Da je Klub HDZ-a dao podršku Malenici kao kandidatu, potvrdio je novinarima Bačić. 'Kao što je premijer to najavio, potrebna su kadrovska osvježenja i na tom tragu je svakako gospodin Malenica, koji je dekan Veleučilišta u Šibeniku i predsjednik stranačkog Odbora za upravu, pravnik i stručnjak te ispunjava sve reference za ministra', kazao je Bačić.

'Dogovoreno je da će se do kraja mjeseca sazvati izvanredna sjednica Sabora, na kojoj bi se odlučivalo o imenovanju drugih ministara u Vladi', kazao je Bačić.

Upitan koliko bi ministara moglo biti zamijenjeno u rekonstrukciji Vlade, Bačić je kazao da se na sjednici kluba nije raspravljalo o broju. 'Dano je ovlaštenje premijeru da sam predloži Predsjedništvu stranke, koalicijskim partnerima, a onda i klubu te da sam utvrdi potreban broj ministarstava', poručio je Bačić.

Iako je jučer dobar dio dana proveo s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem i premijerom u Banskim dvorima, Bačić na pitanje nije želio otkriti broj, dodavši da će sve biti riješeno u sljedećih desetak dana.

  • +49
Andrej Plenković Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na pitanje ima li ministar državne uprave Goran Marić povjerenje stranke, Bačić kaže: 'Predsjedništvo HDZ-a dalo je potporu premijeru da on odredi u kojim ministarstvima trebaju zamjene.'

Neslužbeno se doznaje da bi se radilo o četiri-pet ministara, što uključuje izmjene u Ministarstvu uprave i Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. Nova imena bit će potvrđena na izvanrednoj sjednici Sabora najvjerojatnije krajem sljedećeg tjedna.