šef kluba zastupnika

Bačić: Ponašanje mlade načelnice Nosić neprihvatljivo, vjerujem da će o tome odlučivati stranačka tijela

07.02.2020 u 10:45

Bionic
Reading

Za Branka Bačića, predsjednika zagrebačkog HDZ-a, 'apsolutno' je neprihvatljivo ponašanje mlade načelnice općine Lovreć Anite Nosić koja je preko Agencije za pravni promet i posredovnje nekretninama (APN) uz državnu subvenciju kupila stan u Zagrebu

'Neprimjereno je da se pokušava izvrnuti jedan sjajan model kako i na koji način mladi ljudi mogu kupiti stanove. Da to na kraju završi u ovakvoj aferi, za mene je to neprihvatljivo. Ja vjerujem da će o tome odlučivati nadležna stranačka tijela', komentirao je slučaj Anite Nosić šef HDZ-ova kluba zastupnika Branko Bačić novinarima u Hrvatskom saboru, javlja N1.

Novinarima je odgovorio i na pitanje o imovinskoj kartici koju je, kako kaže, ispunio prije 17 godina, ali ju je ispravio prije tri ili četiri mjeseca da uključuje i okućnicu oko kuće i vikendice koju su on i njegov otac izgradili.

'Upravo sam prošle godine ispravio svoju karticu. Ne sada, nego ima već tri-četiri mjeseca, kada sam utvrdio da u mojoj imovinskoj kartici piše vikendica i kuća, ne piše okućnica, onda sam dodao zemljište', rekao je te dodao kako su imovinske kartice jedan od najvažnijih segmenata koji ukazuju na vjerodostojnost i ponašanje političara.

Kuća u kojoj živi načelnica Lovreća Anita Nosić Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Pa ja sam vam rekao da javnost s pravom od nas političara očekuje da naša imovina onog trenutka kada uđemo u politiku, kada postanemo dužnosnici, bude jasna, transparentna i dostupna svakom građaninu Republike Hrvatske kako bi prilikom izlaska iz politike vidjeli kako i na koji način smo postupali, jesmo li se vodili načelom da zaboravimo privatno, a brinemo o javnom. Zbog toga i jesmo u politici', dodao je Bačić.

>>> HDZ-ova načelnica Lovreća mora vratiti 72.000 eura kredita za kupnju stana

Osvrčući se na unutarstranačke izbore u HDZ-u rekao je kako razgovara s predsjednikom te sa svojim prijateljima koji podržavaju Andreja Plenkovića.

'Mislim da ćemo u toku dana donijeti odluku o cjelokupnom sastavu tog tima koji bi zajedno s Andrejem Plenkovićem otišao u ovu izbornu utakmicu. Još bih ostavio danas da obavimo razgovor, pa ćemo imati sve informacije'.