zona 6

Bačić: Država Ivanić-Gradu darovala zemljište za izgradnju poduzetničke zone

05.02.2024 u 16:21

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić u ponedjeljak je u Ivanić-Gradu s gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom potpisao ugovor o darovanju državne nekretnine za izgradnju poduzetničke zone Ivanić-Grad Sjever - Zona 6

Ivanić-Grad dobio je u poduzetničkoj zoni zemljište površine 138.256 četvornih metara, procijenjene vrijednosti 1,48 milijuna eura te se obvezao privesti ga svrsi u roku od pet godina u kojem treba dostaviti dokaz o privođenju namjeni, priopćilo je ministarstvo.

Republika Hrvatska darovala je zemljište Ivanić-Gradu za izgradnju poduzetničke zone jer je, kažu u ministarstvu većina zemljišta u toj zoni ranije iskorištena pa Ivanić-Grad nije raspolagao dovoljnim površinama koje bi mogao ponuditi zainteresiranim poduzetnicima za kupnju unatoč interesu investitora za ulaganje.

Daljnjim razvojem te poduzetničke zone, ističu povećat će se rast i razvoj gospodarstva na tom području i omogućiti nova zapošljavanja.

Naglasili su kako se poduzetnička zona Ivanić-Grad Sjever–Zona 6 prostire na 607.488 četvornih metara i izvrsno je cestovno povezana. U blizini se nalazi željeznička pruga i tvrtke koje se bave proizvodnom djelatnošću.

Potpredsjednik Vlade i ministar Bačić je prije potpisivanja s gradonačelnikom, razgovarao i o drugim predmetima državne imovine od interesa za Ivanić-Grad, a o kojima će u buduće, na temelju novog Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske odlučivati Zagrebačka županija, navelo je u priopćenju ministarstvo.