ILEGALNO SNIMALI VOJNU BAZU

Autori ArmA serijala uhićeni u Grčkoj pod sumnjom za špijunažu

12.09.2012 u 13:09

Bionic
Reading

Dva člana Bohemia Interactivea otputovala su u Grčku, na otok Lemnos i najvjerojatnije nisu ni sanjali da će nekoliko dana nakon toga biti u grčkom zatvoru pod optužbama za špijunažu

Kazna za špijunažu u Grčkoj iznosi do 20-ak godina zatvora i upravo je to kazna s kojom bi se mogla suočiti dva člana Bohemia Interactivea, studija zaslužnog za ArmA serijal. Kada se vijest po prvi puta jučer pojavila u medijima, prva je pretpostavka bila da su dva člana tamo fotografirala vojne objekte kako bi ih mogli što vjernije prenijeti u nadolazeću ArmA-u III. Da, oni zaista jesu fotografirali te objekte, no iz Bohemia Interactivea danas tvrde da njihovi članovi tamo nisu bili poslovno, već privatno, na odmoru.

 

Pitanje je je li to zaista tako, ili je to dogovoreni scenarij pomoću kojih će se osumnjičena dvojica pokušati obraniti. Jer činjenica je da je dvojac uhvaćen u ilegalnom fotografiranju i snimanju, za koje ne samo da nisu imali dozvolu, već je dozvolu i potpuno nemoguće dobiti.

 

Na Limnosu se naime nalazi zračna vojna baza od velike važnosti za Grčku, posebice u odmjeravanju snaga s Turskom i na nju su Grci posebice osjetljivi. Prvi je to slučaj da je Bohemia Interactive odlučila u igru implementirati stvarne a ne imaginarne lokacije.

 

A zbog čega su zapravo uhićena dvojica njihovih članova i jesu li zaista bili na zadatku najvjerojatnije ćemo saznati kroz nekoliko nadolazećih dana.