JASTREBARSKO

Automobilom pregazio dvoje pješaka, jedan preminuo

22.06.2009 u 09:38

Bionic
Reading

U teškoj prometnoj nesreći na području Jastrebarskog noćas 20-tak minuta iza ponoći smrtno je stradala 18-godišnja djevojka, a teško je ozlijeđen 16-godišnji mladić na koje je na nogostupu, zbog neprilagođene brzine i gubitka nadzora nad vozilom naletio vozač iz Karlovca, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka

Vozeći mercedes Strossmayerovim trgom u Jastrebarskom, 60-godišnji vozač je u jednom trenutku zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom koje je prešlo na nogostup na Šetalište braće Kazić.

Vozilo je prvo udarilo stup javne rasvjete, potom stup semafora te se nastavilo nekontrolirano kretati pa je prednjim dijelom naletjelo na dvoje pješaka - 18-godišnju djevojku i 16-godišnjeg mladića, koji su stajali na nogostupu.

Od zadobivenih ozljeda 18-godišnja djevojka preminula je u Domu zdravlja Jastrebarsko, a 16-godišnjem mladiću liječnička je pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Vozaču mercedesa liječnička je pomoć pružena u bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Od 60-godišnjeg vozača su uzeti na analizu uzorci krvi i urina kako bi se utvrdilo je li bio pod utjecajem alkohola.