nesreća u daruvaru

Autobus koji je udario pješaka na pješačkom prijelazu imao je neispravne kočnice

17.01.2020 u 15:09

Bionic
Reading

Uzrok prometne nesreće u kojoj je u naletu autobusa u petak ujutro u Daruvaru poginuo 84-godišnjak neprilagođena je brzina vozila, ali i tehnička neispravnost vozila, objavila je policija nakon očevida

Prema policijskom izvješću, nesreća se dogodila u petak u 7,45 sati, kada se 45-godišnji vozač autobusa zagrebačkih registarskih oznaka nije na vrijeme zaustavio na obilježenom pješačkom prijelazu u Ulici Josipa Jelačića te je prednjim dijelom autobusa udario 84-godišnjeg pješaka.

Nakon udarca autobusa, pješak je pao na kolnik te je vozilom Hitne medicinske pomoći Daruvar prevezen u Opću županijsku bolnicu Pakrac, ali je putem do bolnice od zadobivenih ozljeda preminuo.

Kao razlog zbog kojeg se autobus nije zaustavio na vrijeme, policija navodi neprilagođenu brzinu uvjetima i stanju kolnika koji je bio sklizak i mastan od soli te neispravnost kočnica koja je utvrđena izvanrednim tehničkim pregledom.

Iz policije navode da je 84-godišnjak druga poginula osoba u prometnim nesrećama ove godine na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.