teroristički napad

Austrijska policija uhitila 14 osoba povezanih s napadom u Beču, broj ozlijeđenih narastao na 22

03.11.2020 u 15:45

Bionic
Reading

Austrijska policija je uhitila 14 osoba povezanih s glavnim osumnjičenikom za teroristički napad u Beču u ponedjeljak, rekao je austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer na konferenciji za medije u utorak

Glavni osumnjičeni za napad u austrijskoj prijestolnici u kojem su četiri osobe izgubile život a 22 ranjeno, je 20- godišnjak koji je imao dvojno austrijsko i sjevernomakedonsko državljanstvo.

Policija je u istrazi izvršila pretres 18 kuća.

Austrijska državna televizija ORF je ranije izvijestila da je jedan od osumnjičenika uhićen u Linzu te da je riječ o islamistu.

Njega su iz doma u lisičinama izveli policajci u punoj opremi, izvijestio je ORF uz napomenu da za sada još nije poznato je li povezan s napadom u Beču.

Počinitelj napada u Beču, koji je ubijen u sukobu s policijom, je Kujtim Fejzulai, koji slovi kao sljedbenik radikalne islamističke organizacije Islamska država, objavilo je austrijsko ministarstvo.

On je u proljeće prošle godine osuđen na 22 mjeseca zatvora zbog toga što je pokušao otputovati u Siriju kako bi se priključio borbama. U prosincu prošle godine je pušten iz zatvora za mlađe punoljetne osobe zbog toga što su pravosudne vlasti zaključila kako je kod njega izgledan "pozitivan razvoj".

  • +12
Napad u Beču 2 Izvor: EPA / Autor: CHRISTIAN BRUNA