DOK SE NE NAĐU DOKAZI

Australija odbila dati vize rodbini stradalih putnika

25.03.2014 u 10:44

Bionic
Reading

Direktor Malaysia Airlinesa Ahmad Jauhari na konferenciji za tisak u utorak ujutro branio je način na koji je avioprijevoznik obavijestio članove obitelji putnika nestalog zrakoplova o tome da više nema nade da je itko preživio nesreću. Poručio je da su SMS poruke bile korištene kao 'posljednje sredstvo'

Opisao je kakva se pomoć pruža članovima obitelji i rođacima nestalih kojih je ukupno oko 900, piše britanski Telegraph.

'Ne znamo zašto, ne znamo kako se dogodila ova užasna tragedija, ali obitelj Malaysia Airlinesa moli se za putnike i posadu s leta MH370', rekao je direktor.

Svakom članu obitelji ponuđeno je po 5.000 dolara, pokriveni su im troškovi hotelskog smještaja i obroci, kao i 24-satna psihološka pomoć i savjetovanje.

'Osjećamo golemu tugu i bol...', rekao je Jauhari, dodajući da mu se, kao roditelju, srce slama zbog nezamislive boli kroz koju prolaze obitelji stradalih.

Malaysia Airlines ponudio je odvesti članove obitelji do područja stradanja, navodeći da je Australija odbila izdati vize dok se ne pronađu dokazi o tragediji.

Jauhari je rekao da je pad zrakoplova 'događaj bez presedana u povijesti zrakoplovstva' i da je Malaysia Airlines već promijenio procedure kako bi povećao sigurnost.

Pressica Malaysia Airlinesa

Nije naveo nove informacije o uzrocima nesreće, kazavši da je za istragu odgovorna malezijska vlada. No nema drugog izbora nego prihvatiti 'bolnu stvarnost' da se zrakoplov srušio i da nitko nije preživio nesreću.