SDP-OVCI O SKUPOVIMA U ZAGREBU

'Antigay parada je rušenje ustavnog poretka RH'

10.06.2009 u 12:42

Bionic
Reading

'Ako je država dopustila organiziranje antigay parade od strane nacionalista, onda je to rušenje ustavnog poretka RH. Samo u neciviliziranom svijetu gay parade predstavljaju problem, a s obzirom na to da se u Zagrebu istovremeno održavaju oba skupa možemo očekivati i sukobe', kazao je saborski zastupnik SDP-a Šime Lučin

Da podsjetimo, Zagreb bi u subotu trebao ugostiti Gay pride, a istovremeno bi se trebala održati i antigay parada, za koju u SDP-u tvrde da je zapravo 'neonacistički skup koji organiziraju oni koji sa svojih stranica šalju poruke mržnje i pozivaju na konačan obračun'.

Da bi dodatno pojasnili o čemu se radi, SDP-ovci su pustili filmić koji su organizatori postavili na YouTube.

'Država nevoljko sankcionira one koji premlaćuju gay osobe u Hrvatskoj. To je loš signal koji država šalje', kazala je SDP-ova saborska zastupnica Mirela Holy dodavši da će se i sama pridružiti povorci za razliku od Lučina koji će tada biti na putu.

Istovremeno, dok su SDP-ovci imali svoju konferenciju za novinare u prostorijama HČSP-a, koji je podupro ideju hrvatskih nacionalista i suorganizator skupa, održavala se druga presica.

Na njoj se međutim nije pojavio nitko od hrvatskih nacionalista iako su bili najavljeni, ali su se javnosti obratili podužim priopćenjem u kojem obrazlažu tko su, što su i za što se zalažu.

Zanimljivo, da je do prije nekoliko dana na njihovim stranicama stajala podstranica s ciljevima na kojoj se veličalo ustaštvo i najavljivalo istrebljenje nepoželjnih.