akcija agrokor

Ante Todorić: Porekao sam sve ono što mi se stavlja na teret

20.10.2017 u 10:19

Bionic
Reading

Ante Todorić, stariji sin vlasnika Agrokora Ivice Todorića, nakon što je u četvrtak navečer stigao u Hrvatsku jutros je dao iskaz u Županijskom državnom odvjetništvu. I dok su novinarske ekipe čekale na glavnom ulazu u Savskoj on je ušao i izašao kroz garažu gdje ga je dočekao automobil. No, novinari su ga ipak dočekali ispred Kulmerovih dvora gdje im je kratko poručio da 'nije kriv'

'Kao što sam obećao došao u Hrvatsku, porekao sam sve ono što mi se stavlja na teret. Istraga je u tijeku, nemam dalje komentara, zahvaljujem se', rekao je Todorić.

  • +7
Ante Todorić napušta ŽDO Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

Upitan gdje mu se nalazi otac odbio je odgovoriti.

Prije nego li je ispitan u Županisjkom državnom odvjetništvu u Savskoj boravio je i na Županisjkom sudu u Zagrebu gdje ga je snimio fotogaraf agencije Pixsell. Fotografije možete vidjeti u galeriji. 

Prema riječima njegova odvjetnika Frana Olujića tereti ga se za za dva kaznena djela - zloupotrebu u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave.

'Ne znam je li ostaje u Hrvatskoj, došao je vidjeti obitelj, a nakon toga se vjerojatno vraća u London', kazao je Olujić.

 

  • +5
Ante Todorić ispred Kulmerovih dvora Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Odvjetnik Rajko Čogurić Hini je telefonom kazao da je Todorić iznosio kratku obranu, odnosno da se nije branio šutnjom.

"Ispitivanje je trajalo kratko oko petnaestak minuta. O sadržaju ne mogu govoriti. Sada procedura ide svojim tijekom. Istraga će se nastaviti, a mi ćemo u njoj aktivno sudjelovati", kazao je Čogurić Hini.

Antin otac Ivica, kojemu je jedinom od svih 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor određen istražni zatvor, još nije dostupan hrvatskom pravosuđu pa će se za njim najvjerojatnije raspisati tjeralica.

Nedostupan je i mlađi sin Ivan Todorić, a za razliku od njegova brata čiji su odvjetnici i ranije otkrili da je bio u Londonu Ivanova adresa nije poznata. Njegova odvjetnica Jasna Novak u petak nije bila dostupna za izjavu.

Podsjetimo, u srijedu je Zoran Luburić, sudac istrage na Županijskom sudu u Zagrebu, odlučio da svi osumnjičeni u slučaju Agrokor idu na slobodu osim Ivice Todorića, kojemu je u odsutnosti odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Njegovi odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković najavili su odmah da će se na žaliti na odluku o određivanju istražnog zatvora za vlasnika koncerna Agrokor Ivicu Todorića.

  • +5
Ante Todorić Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor

Uz Todorića i sinove u slučaju Agrokor su osumnjičeni i u ponedjeljak uhićeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Svi osumnjičeni terete se za više kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznena djela krivotvorenja, odnosno za zlouporabe u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

Ivica Todorić završiti u Remetincu ako se poput sina Ante vrati u Hrvatsku. Pravni stručnjaci očekuju da će uskoro za Ivicom Todorićem biti raspisana međunarodna tjeralica i europski uhidbeni nalog.

  • +75
Sva lica Ivice Todorića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL