'OpIZRAEL 7. TRAVNJA'

Anonymousi objavili rat Izraelu: Izbrisat ćemo vas s interneta

14.03.2013 u 20:57

Bionic
Reading

Hakerska grupa poznata kao Anonymousi, zajedno s brojnim drugim hakerima, planira veliki cyber napad na Izrael, prijeteći da će tu zemlju izbrisati s interneta. Izrael je navodno ove prijetnje shvatio vrlo ozbiljno i započeo s preventivnim mjerama

'Hakeri startaju sa cyber napadima protiv Izraela 7. travnja', objavili su Anonymousi na Twitteru pozivajući hakere širom svijeta da im se pridruže u drugom 'OpIzraelu' (Operacija Izrael), kako je nazvan internetski rat protiv te zemlje, u okviru kojeg je već bilo napada na službene stranice izraelskih institucija i pojedinaca u izraelskoj vlasti.

Izraelske vladine agencije navodno su spremne, odnosno ozbiljno se pripremaju za napad. 'To je nešto što se organizira online u proteklih nekoliko dana. Ono što razlikuje ovaj plan napada od prethodnih je to da se čini kako će nas zaista napasti hakeri iz cijelog svijeta povezani s Anonymousima', izjavio je izraelski dužnosnik Ben Avi za list Haaretz.

Prvi cyber napad 'OpIsrael' počeo je u studenome prošle godine, tijekom izraelskog napada na Palestince u Gazi.

'Mi smo Anonymousi, mi smo legija. Nećemo oprostiti, nećemo zaboraviti. Izrael, prekasno je da od nas to očekujete', jedna je od njihovih poruka koju su uputili.

Oko 700 izraelskih web-stranica pretrpjelo je hakerske napade, uključujući stranicu Ministarstva vanjskih poslova, službenu internetsku stranicu izraelskog predsjednika i stranicu Ministarstva financija, a procjenjuje se da je ukupno bilo oko 44 milijuna napada na vladine web-stranice.

Nakon akcije 'OpIsrael' Anonymousi su na internetu objavili podatke o 5.000 izraelskih službenika, uključujući njihova imena, porezne identifikacijske brojeve i osobne e-mail adrese.