prilaz gjure deželića

[ANKETA] Prometno rješenje podijelilo građane, što vi kažete? Pogledajte kako izgleda nova biciklistička staza u centru Zagreba

03.09.2022 u 21:00

Bionic
Reading

Baš kako je i bilo najavljeno nova prometna ulica u centru Zagreba, Prilaz Gjure Deželića postala je i biciklistička

Krajem prošlog mjeseca zamjenik zagrebačkoga gradonačelnika Luka Korlaet najavio je radove na biciklističkoj infrastrukturu u gradu, istaknuvši da uskoro kreću tri projekta kojima će se povećati broj biciklističkih ruta i staza.

Jedan od projekata je, istaknuo je Korlaet na redovnoj konferenciji za novinare, uvođenje dvaju biciklističkih traka u prilazu Gjure Deželića. Njihovim uvođenjem, od tri kolne trake u ulici dvije će biti namijenjene automobilima, a jedna biciklistima, rekao je dodavši da se završetak radova očekuje početkom rujna. Prema najavi, to se ovih dana i dogodilo.

Izvor: Cropix / Autor: Nera Simić

Prilaz Gjure Deželića sada umjesto tri prometne trake sada sadrži dvije, a na jednoj su parkirališna mjesta kako bi bio oslobođen prostor za novu stazu za bicikliste. Na žalost, vozači se još nisu navikli na novo prometno rješenje pa parkiraju automobile tako da se blokira biciklistička staza.

  • +7
Nova biciklisticka staza u prilazu Gjure Deželića Izvor: Cropix / Autor: Nera Simic

Društvene mreže zatrpane su komentarima korsnika na novo prometno rješenje u ovom dijelu Zagreba. Jedni su, mahom biciklisti, oduševljeni, no značajan dio građana izražava svoje nezadovoljstvo.

Pitamo i vas, u anketi nam recite što vi mislite o ovom prometnom rješenju.