HUMANITARNA AKCIJA

Angelina Jolie financira razminiranje kod Ličkog Osika

19.02.2012 u 16:52

Bionic
Reading

Dolaskom u Zagreb na premijeru filma 'U zemlji krvi i meda', suradnja je potvrđena te je otkriveno da će Jolie donirati sredstva za razminiranje dijela zemljišta u Ličko-senjskoj županiji. Večernji list doznaje da je riječ o površini u mjestu Lički Osik nedaleko od Gospića

Detalje oko projekta nije željela otkriti Đurđa Adlešić, upraviteljica Zaklade humanitarno razminiranje Hrvatske 'Hrvatska bez mina'. Kazala je da je projekt Foruma za odgoj, osnovne škole u Kastvu te grada Kastva, kojim se želi razviti solidarnost djece koja ne žive okružena minski sumnjivim produčjem, prema djeci u drugim županijama koja odrastaju s tim problemom, predstavljen glumici koja se odmah željela uključiti u projekt. Bit projekta jest sakupljanje novca za pomoć djeci, a 14. travnja zakazana je svečanost u osnovnoj školi u Kastvu kada će sredstva biti uručena.
O kojoj je svoti riječ, Adlešič nije mogla otkriti, no istaknula je da je više no simbolična

'To vjerojatno nije jedina akcija u koju će se Angelina Jolie uključiti. I ova je dogovorena zahvaljujući Uredu predsjednika. Na sastanku je bila i Vesna Mihoković Puhovski, predsjednica FSO-a, te gospođa Diana Pleština, a u planu su još neki zajednički projekti koji će uključivati i prostor Bosne', kazala je Adlešič dodajući da je suradnja s Jolie iznad svih njezinih očekivanja.

Ličko-senjska županija, uz Osječko-baranjsku i Sisačko-moslavačku, najzagađenija je minski sumnjivim područjem. Nerazminiran je ostao 151 četvorni kilometar minski sumnjiva područja, dok su Gospić i Otočac gradovi s najviše minski sumnjivih područja.