TPORTAL DOZNAJE

Andrea Zlatar danas podnosi ostavku

24.03.2015 u 19:11

Bionic
Reading

Ministrica kulture Andrea Zlatar danas će podnijeti ostavku, doznaje tportal. Tko će je naslijediti na funkciji u Ministarstvu kulture još nije poznato, iako se spekulira o imenima Berislava Šipuša i Tamare Perišić

Nakon nekoliko dana razgovora unutar HNS-a i Vlade, ministrica kulture Andrea Zlatar danas će javnost obavijestiti da podnosi ostavku, doznaje tportal. Hoće li to učiniti pismenim putem i o ostavci obavijestiti predsjednika Vlade Zorana Milanovića ili će sazvati konferenciju za medije, još nije poznato.


Već danas mogao bi biti predložen i nasljednik Andree Zlatar na čelnom mjestu Ministarstva kulture. Iako se zadnjih par dana spominjao njen zamjenik Berislav Šipuš, on je navodno ispao iz kadrovske križaljke jer nije sasvim jasno je li i on bio upleten u aferu koju je razotkrio nalaz Državne revizije. Danas je kao ime nasljednika najviše bilo spominjano ime aktualne pomoćnice ministrice kulture Tamare Perišić, no službenu potvrdu za to u HNS-u nismo uspijeli dobiti.

Podsjetimo, o odlasku Zlatar Violić počelo se razgovarati nakon što je Državna revizija utvrdila da je s računa Ministarstva podizana gotovina bez popratnih računa, te da je novac vraćan naknadno u ratama. Jednako tako, Državna revizija upozorila je da su u Ministarstvu kulture isplaćivane akontacije za službena putovanja na koja se nikada nije otišlo.

Aferu u Ministarstvu kulture prošli je četvrtak tijekom rasprave o izvještaju Državne revizije otkrio HDZ-ov Goran Marić

'Nalaz za 2013. zahtijeva izvanrednu sjednicu Vlade, jer piše da jedan ministar uzima akontaciju za službena putovanja i ne otputuje, a i dalje duguje ministarstvu. Kada se to otkrije u reviziji, onda mu se skida šest mjeseci s plaće, a za službena putovanja kad otputuje nema računa uopće o učinjenim troškovima. Jednokratno uzme iz državnog proračuna i ne vraća dok ga se ne uhvati. Kad ga se uhvati vraća u ratama bez kamata. Sjajno', poručio je Marić u raspravi o izvješću o radu Državnog ureda za reviziju u 2014.