FILM O NAJVEĆEM SRETNIKU

Amerikanac se posuo pepelom zbog Frane Selaka

16.05.2014 u 13:51

Bionic
Reading

Amerikanac David Ransom, autor animiranog filma stvorenog po uzoru na 'najsretnijeg čovjeka na svijetu', dubrovačkog gospara Frane Selaka s petrinjskom adresom, ponudio je ruku pomirenja 85-godišnjem Hrvatu koji nije sretan svojom animiranom slikom i prilikom. Trominutni film 'The luckiest unlucky man to ever live' objavljen je na YouTubeu 1. svibnja, a dosad ga je vidjelo više od 1,2 milijuna ljudi

David Ransom ispričao je za BBC da mu je Frano Selak, koji s vremena na vrijeme iskoči na nekom svjetskom portalu kao 'najsretniji čovjek na svijetu' - nekoliko puta gledao je smrti u oči i naposljetku dobio sedam milijuna kuna na lotu - poslužio kao inspiracija.

'Mučio sam se oko nove teme za video i iskrsnula mi je priča o Frani', rekao je Ransom, vlasnik tvrtke This & That Visuals.

(Ne)sretni Frano Selak

U članku naslovljenom 'Je li najsretniji čovjek na svijetu predmet iskorištavanja?' BBC piše da 'subjekt' filmića koji je u kratkom roku postao vrlo popularan nije impresioniran uratkom.

'Amerikanci nemaju pojma. Stavili su mi brkove i sve moje nezgode izmiješali. Možda će zaraditi velike pare, a ja živim od mirovine. Barem da mi pošalju tisuću dolara pa da imam nešto od toga', rekao je Selak za Jutarnji list, kako ga prenosi i BBC, koji pak nije uspio osigurati originalan Selakov komentar.

Jutarnji sugerira da bi Selak mogao tužiti američku tvrtku, ali David Ransom se nada da cijeli slučaj ipak neće otići tako daleko, piše BBC.

'Veoma mi je žao što je bio uznemiren svojim prikazom', rekao je Ransom. 'Ukoliko bi želio ispraviti učinjeno, ja bih bio i više nego sretan da izmijenim video kako bih vjernije predstavio njegovu sliku te dodao ili uklonio bilo koje detalje onako kako on to želi', dodao je Ransom.

Podsjetimo, umirovljeni profesor glazbe Frano Selak umaknuo je smrti u više navrata, preživjevši iskakanje vlaka iz tračnica u zamrznutu Neretvu, pad iz zrakoplova, izlijetanje autobusa s ceste u rijeku Bosnu, zapaljenje automobila, nalet autobusa i kamiona UN-a - kada je ispao iz automobila koji je završio u provaliji i eksplodirao.