NAPAD PANIKE

Amerikanac na kokainu bježao od 'Hrvata'

28.06.2012 u 09:44

Bionic
Reading

U gluho doba noći u prvim satima utorka, 61-godišnjeg stanovnika floridskog grada Palm Coast uhvatio je napad panike. Peter Bauer, vlasnik kuće na adresi Peppercorn Lane 7 koju posjeduje od 2008, naknadno je ispričao policiji kako su ga u kući napali - Hrvati

Dok su ga 'Hrvati' lovili, Bauer se uspio domoći pištolja i ispaliti nekoliko metaka. Policajci će poslije pronaći rupu od metka u zidu, nekoliko razbijenih okvira za fotografije razasutih po cijeloj kući, te 'gomilicu bijelog praha i slamku' u zahodu.

Bauer je priznao policiji da je prethodnu večer, oko 18 sati, ušmrkao osam do devet 'lajni' kokaina. Ta droga moćni je stimulans koji može potaknuti psihotične obmane. Pokazalo se da Hrvata nije bilo, a ured šerifa okruga Flagler priopćio je da se Bauer 'činio psihički oboljelim'. No nesretna epizoda nije završila u Bauerovoj kući u Palm Coastu, gradu s oko 75.000 stanovnika.

U prvim satima utorka Bauer se našao pred vratima kuće u susjedstvu, gdje živi dvoje tinejdžera, lupajući na klizna staklena vrata natkrivene verande. 'Pomozite mi, pomozite mi', vikao je Bauer, gol do pojasa, u kratkim hlačama. Tinejdžeri su otrčali i zatvorili se u ormar u spavaćoj sobi, a Bauer je nekoliko minuta nastavio lupati, pokušavajući istovremeno otvoriti vrata. Potom se udaljio i sakrio između dva automobila, stoji u izvještaju o uhićenju.

Kada su pomoćnici šerifa stigli na mjesto događaja, Bauer je pokušao pobjeći, ali se naposljetku predao bez velikog otpora. Tada je rekao policajcima da je pokušao pobjeći od Hrvata. Policajci su otišli u njegovu kuću i naišli na širom otvorena vrata, miris baruta i tragove pucnjeva.

Bauer je imao porezotinu na bradi. Tvrdio je da je ranu zadobio u padu, dok je bježao. Na licu mjesta pomoć su mu pružili obučeni djelatnici lokalne vatrogasne službe, ali je odbio daljnji bolnički tretman. Odveden je u zatvor, gdje je zadržan na temelju prijave za pokušaj oružane provale, uz određenu jamčevinu od 1.500 dolara.