VELIKA ZAPLJENA ORUŽJA

Alžirske snage sigurnosti ubile 10 militanata

10.01.2010 u 17:30

Bionic
Reading

Alžirske snage sigurnosti ubile su iz zasjede desetoricu islamističkih pobunjenika, izvijestila je državna radio postaja u nedjelju, a u odvojenom slučaju je kanadska tvrtka objavila da je njen oteti alžirski zaposlenik oslobođen

Snage sigurnosti su, djelujući na osnovu dojave, u subotu pripremile zasjedu u regiji M'sila, 400 kilometara istočno od Alžira, izvijestio je radio navodeći i da je u akciji zaplijenjena 'velika količina' oružja.

Islamistički pobunjenici koji u Alžiru djeluju pod imenom Al Kaida islamskog Magreba izvode sporadične bombaške napade i otmice diljem zemlje, ali je razina nasilja u proteklih nekoliko godina znatno opala.

Alžirske službe sigurnosti procjenjuju da su ubile ili zarobile stotine pobunjenika, a velik broj je sam položio oružje, tako da je, prema tim izvorima, preostalo samo mali broj aktivnih boraca među gerilcima Al Kaide islamskog Magreba.

U slučaju otmice jednog alžirskog zaposlenika kanadske građevinske tvrtke SNC-Lavalin ta je tvrtka objavila da je njen djelatnik, kojeg su 4. siječnja jugoistočno od Alžira oteli pobunjenici, oslobođen u četvrtak navečer te da je dobrog zdravstvenog stanja. Tvrtka zbog istrage koju vode lokalne vlasti nije navela dodatne pojedinosti o oslobađanju.